Lån 10 000 kr

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att swiftbanker.se håller mig uppdaterad om lån och krediter via e-post eller sms. Jag kan närsomhelst avanmäla mig detta här

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Lån 10 000 kr

Det kan komma tillfällen i livet då du har behov av ett lån 10 000 kr. Kanske du har en oväntad utgift eller att du vill köpa något specifikt. Det kan då passa bra att välja ett sms lån 10 000. Många gånger är detta lån även kallat för ett snabblån, men i praktiken är det vad som heter ett blancolån. Det är ett lån utan säkerhet. Ett lån med säkerhet däremot är oftast ett bolån, som då har bostaden som säkerhet för lånet. När du ska låna 10 000 kr, så behövs det ingen säkerhet. Det som kan vara är att det är något högre ränta, samt kort återbetalningstid. Ett lån på 10 000 kr eller mindre är ofta ett lån med direkt utbetalning.

Lån som är på 10 000 kr kan du ansöka om hos olika långivare på nätet. Det går även att välja att göra din ansökan via en låneförmedlare. Du kan då få flera förslag på lån, på ett enda ställe.

Varför ta ett lån på 10 000 kr?

Du vet ju bäst själv vad det är du behöver ha 10 000 kr till. Men just att låna en mindre summa pengar, som 10 000 kr ändå är, kan vara till din fördel. Du kan så klart spara ihop pengarna istället, om det är något du ska köpa. Men är det så att du får en oväntad utgift, att bilen måste lagas eller du måste göra ett större ingrepp hos tandläkaren, ja då kan det vara bra att veta att det går att låna dessa pengar.

Alla typer av lån, oavsett summa, har oftast ett visst antal krav på dig som vill låna. Det görs även alltid en kreditupplysning. En sådan kan göras via UC, alltså upplysningscentralen. Dock är det vanligare att när det är en mindre summa, så görs kreditupplysningen via Creditsafe eller Bisnode. Sedan finns det även ett fåtal andra instanser som används.

Ett lån på 10 000 kr går oftast bra att ansöka om och få beviljat om du har en deklarerad inkomst, är minst 18 år samt saknar skuldsaldo hos Kronofogden.

En del långivare har direkt utbetalning, vilket gör att du kan ha pengarna samma dag som du ansökte om lånet. Det du ska tänka på när du väljer att låna pengar, oavsett summa, är att kolla vad den totala kostnaden blir att betala tillbaka. Det är då både amortering och ränta samt att det kan tillkomma andra avgifter med. Se alltid till att kolla vad den effektiva räntan är på.

Oavsett vad för lån det är du har behov av, så är det alltid bra att jämföra dem mot varandra. Så vill du ta ett lån 10 000 kr, se över vilka långivare det är som erbjuder detta. Du kan även använda dig av en låneförmedlare om du vill. Du bör jämföra ränta, löptid, totalkostnad. Om det är ett lån ”utan ränta”, se då till vad det är för villkor kring det!

Snabbguide för lån på 10 000 kr

Hur ska du göra när du ska söka 10 000 kr? Här är en liten guide över det.

Ansökan

Om du ska ta ett sms lån 10 000 kr, så är det bra att först välja den långivare du anser möter de krav du har. Det är bra att välja det lån som har lägst ränta och lägst totalkostnad. Idag går det att ansöka om lån direkt på nätet. Anledningen att det än idag kallas sms lån, är att förr var det vanligt att göra ansökan genom att skicka sms. Det förekommer än idag, men vanligaste sättet att låna pengar på, är att fylla i en ansökan på nätet. Det via långivarens hemsida, eller via en låneförmedlares hemsida. När du gör din ansökan går det oftast att välja summa samt löptid. Löptiden kan variera, men en vanlig återbetalningstid på lån 10000 kr är 1-3 månader. Dock förekommer det längre löptider än så med.

I din ansökan ska du även fylla in dina personliga uppgifter. Det är då namn, personnummer, civilstånd, inkomst, utgifter, utbetalningsuppgifter och så vidare. Du måste även identifiera dig. Idag görs det vanligast genom Bank-ID eller via Instantor. En del långivare använder sig även av Kreditz.

Kreditprövning

När du har fyllt i alla dina uppgifter och klickat på ”ansök”, så görs det en kreditupplysning på dig. Det kan vara via Bisnode, Creditsafe eller UC. Du får även legitimera dig via bank-ID eller via Instantor. Många gånger är detta en automatisk process, där du får besked på skärmen om du är beviljad eller inte. En del väljer att manuellt handlägga din ansökan. Då får du svar via mail.

Det kan vara bra att undvika att ansöka om lån där det görs en så kallad UC. En sådan kreditupplysning sparas i 12 månader. Allt för många förfrågningar kan sänka din kreditvärdighet.

Utbetalning

Om du blir beviljad ett lån på 10 000 kr, så kommer dessa pengar att betalas ut till ditt bankkonto. Detta kan ske olika snabbt. En del har direktutbetalning som det heter. Det gör att pengarna oftast kommer in på ditt konto samma dag du är beviljad. Andra långivare betalar ut och du får pengarna 1-3 bankdagar efter godkänd ansökan.

För att du ska kunna få pengarna samma dag gäller oftast detta:

Återbetalning

Du kommer att få ett skuldebrev skickat till dig, oftast i samband med att du blev beviljad, eller i samband med att pengarna har betalts ut. Vanligast är att få detta på mail, men det förekommer även vanlig post. Du kommer även att få faktura varje månad på lånet, så länge som löptiden är på. Det finns de som har så att du kan koppla autogiro, eller att du kan få det som e-faktura. Du bör se till att betala i tid, varje månad. Det för att slippa extra kostnader i form av påminnelseavgift.

Vanliga frågor och svar vid lån på 10 000 kr

Det är inte ovanligt att ha funderingar kring hur ett lån på 10 000 kr går till. Därför har vi nedan samlat en del frågor och svar.

Ett lån på 10 000 kr som ansöks om på nätet är precis lika säkert som att ta ett lån på banken. På alla långivares hemsidor ska det finnas fullständiga villkor och uppgifter kring lånet så väl att du ska kunna läsa dig till vad det är för ränta och totalkostnad. Det ska även finnas kontaktuppgifter, så att du kan kontakta dem om du har frågor eller undrar över något.

Ibland när ansöker om ett lån, så får du verifiera sig via det som heter Instantor. Det är en tjänst som identifierar en person genom att tjänsten är kopplad till bankerna. Du behöver alltså bara logga in på din bank, via dem. Med denna tjänst kan långivaren se dina kontoutdrag, samt inkomster och utgifter du har.

Om du ska låna 10 000 kr, så se till att bara ansöka om det lånet på ett enda ställe. Antingen om du valt en specifik långivare, eller väljer att gå via en låneförmedlare. Gör du många ansökningar, där de väljer att göra en UC på dig, så kan du få en sämre kreditvärdighet. Se även till att du kan betala tillbaka lånet som det är sagt inom den löptid du har valt eller fått.

Om du ansöker om ett lån på 10 000 kronor så står det oftast på deras sida hur det fungerar med utbetalningen av lånet. Oftast är det som så att om du får beviljat under långivarens öppettider så kan det bli att du får pengarna utbetalda samma dag. En del har direktutbetalning, men det kräver att du signerat låneavtalet med Bank-ID samt att du har ett bankkonto i någon av de större bankerna.

Många långivare erbjuder även utbetalning på helger. För att utbetalning av lån på 10 000 kronor ska vara möjligt för din del så är det oftast ett måste att du har ett bankkonto i någon av storbankerna, tillgång till Bank-ID samt att du gjort ansökan och beviljats under ordinarie öppettider.

Korta svaret är, att ja, de gör det. Idag finns det många aktörer som erbjuder lån på 10 000 och de kan själva bestämma om de tar kreditupplysning via UC, eller andra instanser så som Bisnode eller Creditsafe. Enligt lag behöver långivaren alltid ta någon form av kreditupplysning innan du kan beviljas ett lån.

Om du ansöker om ett lån på 10 000 kronor och har en eller flera betalningsanmärkningar så finns det ändå goda möjligheter att få beviljat. Det eftersom långivare kan se till andra faktorer än bara det. Dock är det bra att vara medveten om att det kan vara svårare att få lån, eller att lånet får en högre ränta. Det är inte heller möjligt att låna pengar om du har ett skuldsaldo.

Sms lån eller privatlån när du lånar 10 000 kr

Sms lån och privatlån är båda ett blancolån. Det som kan skilja dem åt är löptiden. Oftast är det så att sms lån eller snabblån har en kortare löptid. Det är alltså avbetalningstiden. Ett sms lån 10 000 kr har ofta en återbetalningstid på ett par månader, max 1 år. För att du ska få lånet så billigt som möjligt så är det bra att välja en kort löptid. Det eftersom ju längre tid du tar på dig att betala tillbaka, desto mer ränta får du betala och det gör att det blir en större totalkostnad.

Oavsett vilken form av lån på 10 000 kr du vill ha, så kan ett smart drag vara att ansöka via en låneförmedlare. Det eftersom då skickas din ansökan till flera banker på en och samma gång. De kan välja att återkomma med ett låneförslag. Sedan är det bara för dig att acceptera det lån du tycker passar bäst. Du får då signera ett låneavtal och får lånet utbetalt. Det brukar då ta 1-3 bankdagar.

Vad du ska tänka på när du lånar 10000 kr

Många gånger är det korta löptider på lån på 10 000 kr. Om du vet med dig att du inte kan betala tillbaka inom en kort tid, så är det bra att göra ansökan via en låneförmedlare. Där är det enklare att jämföra räntor samt större chans att få en så låg ränta som 2,95%.

Det finns de långivare som tar ut ränta över 30 %. Dessa kallas då oftast för högkostnadskredit. Det är bra att vara medveten om att ett sådant lån kostar mer än vad ett lån med låg ränta gör.

Till vad kan jag låna 10 000 kr?

Ett mikro lån på 10 000 kr, är i stort sett alltid ett så kallat blancolån. Det innebär dels att det är ett lån utan säkerhet, dels att du har lov till att använda pengarna till exakt vad du vill. Ett bolån till exempel, som är ett lån med säkerhet, de är så att säga öronmärkta för att användas till köp av bostad. De flesta långivare som erbjuder blancolån frågar inte vad du ska använda pengarna till, utan det är upp till dig. Dock kan det förekomma att du måste klicka i vad det är du tänkt ha dem till när du gör ansökan, som en del av processen.

Du kan alltså välja att använda dina pengar du lånar till oväntade utgifter, köpa något du vill ha, boka en resa eller liknande. Dock är det bra att fundera på om du ska använda det för konsumtion. Ibland kan det vara bättre att spara pengar till det du vill köpa eller göra.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm