Lån 50 000 kr

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att swiftbanker.se håller mig uppdaterad om lån och krediter via e-post eller sms. Jag kan närsomhelst avanmäla mig detta här

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Lån pengar

Om du funderar på att ta ett lån 50 000 kr, så finns det idag två olika alternativ. Det är antingen att ta ett privatlån på denna summa, eller att du tar sms lån 50 000 kr. Dock är oftast det bästa alternativet att välja just privatlån. Det beror på att snabblån eller sms lån, de har ofta kortare löptid och högre ränta. Sedan är det få aktörer som erbjuder 50 000 kr som snabblån. Då är det vanligare med sms lån på 500 kr till 30 000 kr.

Ett lån 50 000 kr ju ändå ganska mycket pengar, så det kan vara lite högre krav att få låna denna summa än om du lånar mindre. Dock är det inte lika höga krav som om du skulle låna 600 000 kr. Ett privatlån är oftast mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Privatlån har oftast lägre ränta än sms lån, men något högre än ett bolån.

Om du bestämt dig för att hitta lån 50 000 kr, så är det bra att jämföra olika banker och långivare. Det du ska titta på är vad de har i ränta. Se även till att kika på den effektiva räntan, för det är vad som visar vad totalkostnaden för hela lånet blir. Se även till så att du har ekonomin för att kunna betala tillbaka de pengar du lånar. 

Flera lånetyper att välja mellan

När du ska låna 50 000 kr så är det just via ett privatlån eller snabblån du kan göra det. Även om snabblån och sms lån 50 000 inte tillhör vanligheterna, så finns det idag ett par aktörer som erbjuder detta. Tänk bara på att kolla vad de har för ränta, samt hur snabbt de vill att du ska betala tillbaka det du lånar. Snabblån är ju ofta förknippat med höga räntor och en kort löptid på 1-3 månader. Dock finns det de som erbjuder snabblån 50 000 kr, med löptid på 1 år.

Ett lån 50 000 kr går även att få som ett privatlån. Det är oftast det mest förmånliga alternativet. De kommer med lägre ränta samt längre återbetalningstider.

Privatlån, snabblån och sms lån 50 000 kr, de är alla en form av blancolån, alltså ett lån utan säkerhet. Det innebär att du kan använda ditt lån till vad du vill. 

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Lån 50 000 utan UC?

Det tas alltid någon form av kreditupplysning då du ansöker om ett lån. Dock kan det skilja sig åt i var långivaren väljer att göra den. Det största och mest vanliga kreditupplysningsföretaget är UC, som står för upplysningscentralen. Sedan finns det även andra instanser så som Creditsafe och Bisnode. Det finns en stor anledning till att många söker efter lån 50 000 kr utan UC och det är för att de inte vill försämra sin kreditvärdighet. Det är nämligen som så att varje gång en förfrågan görs via UC, så registreras och sparas den och det i 12 månader. Har man många förfrågningar så gör det att kreditvärdigheten sjunker.

Det går att låna 50 000 kr både med och utan UC. Det finns de aktörer som föredrar att använda sig av Bisnode eller Creditsafe. Men givetvis finns det även de som föredrar att ta en UC. Om du inte vill ha för många förfrågningar, men ändå få ett större urval av banker, så kan du ansöka via en låneförmedlare. Förvisso tar de en UC, men bara en enda. Den har alla banker sedan tillgång till. 

Saker att tänka på vid lån 50 000 kr

Det finns en del saker att tänka på om du ska ta lån 50 000 kr. Om du har behov av att kunna få pengar för en oförutsedd händelse, så kan sms lån 50 000 kr vara ett alternativ. Men är det inte lika bråttom så är ett privatlån att föredra. Det eftersom du då har större chans till en lägre ränta än om du väljer snabblån på 50 000.

Oavsett låneform, så bör du räkna på din egen ekonomi och se om det finns utrymme för att klara av att betala tillbaka det du lånar. Se även till att du klarar att betala enligt de villkor som lånet har. Du bör även se till att jämföra villkoren, eftersom att lån 50 000 kr idag har olika räntor och olika återbetalningstider.

Ett privatlån på 50 000 kr kan vara om det är så att du vill köpa dig en begagnad bil eller MC. Det kan även vara ett alternativ om du har tänkt att göra en mindre renovering hemma. Fördelen med att ta ett privatlån, är just att pengarna inte är bundna till en specifik sak. De kan användas till vad du vill. Därmed kan du låna pengar till resa, eller ta ett lån 50 000 kr för att köpa nya vitvaror. Det kan vara att föredrar att ta lån 50 000 kr via ett privatlån, före att välja ett sms lån 50 000. Det eftersom att privatlån har ofta en ränta mellan 3-22 %. Snabblån och sms lån tenderar att vara högkostnadskrediter. Det innebär att de ofta har en ränta på minst 30 % eller högre. 


Ibland finns det behov av att låna pengar och det till oförutsedda händelser. Det är då det kan vara läge att satsa på sms lån 50 000 eller snabblån. Det är oftast bra om det är oväntade kostnader som har dykt upp. Dock är det bra att vara medveten om att denna typ av lån ofta kommer med höga räntor samt att det är korta återbetalningstider. Det vanligaste är att man har 15-90 dagar på sig att betala tillbaka ett snabblån. Dock har det blivit vanligare att när summan är så pass hög, som 50 000 kr, att löptiden kan vara på 1-5 år. 

Lån 50 000 kr för att samla andra lån med

När man talar om att samla sina lån, så är det många som tänker att det måste vara stora summor. Men det kanske är så att du har flera små krediter, som tillsammans blir just 50 000 kr. Då kan det vara värt att samla dem till ett enda lån. Så snart man har flera krediter och lån med höga räntor, så kan det vara värt att ta ett något större lån, med lägre ränta och betala av dem med. Det gör att du då har bara ett enda lån sedan att tänka på.

Om du funderar på att ta lån 50 000 kr utan UC, som samlingslån, så finns det ett fåtal aktörer som har det. Annars är ett alternativ att ta två lån, på 25 000 kr var. Det kan ändå göra din månadskostnad lägre. Men se till att räkna på alla kostnader före! Det kan vara värt att ta lån 50 000 kr med en UC. Du har ju till exempel alternativet att ansöka via låneförmedlare. Då tas det bara en enda UC. Sedan kan du få förslag från flera banker.

Lån 50 000 kr till renovering

Om det är så att du vill satsa på att göra en mindre renovering hemma, så kan ett lån 50 000 kr vara en bra investering. Oftast är det ju så att renoveringar, de höjer värdet på ditt hus. Med 50 000 kr kanske du inte kan renovera hela huset, men det räcker till en del. Allt handlar ju om vad det är du ska renovera.

Ett annat sätt att låna till renovering är annars att se över ditt bolån och kolla om det går att låna upp det, alltså utöka det. När man tar ett bolån, så är det alltid på 85 % av husets värde. Allt eftersom du betalar in, ju mer utrymme har du att kunna låna upp igen.

Dock är det inte alltid värt att låna upp bostaden om det bara är 50 000 kr. Då kan det vara bra med ett privatlån på den summan

Lån 50 000 kr till bil

Ett lån 50 000 kr kan användas för att köpa en bil med. Summan räcker kanske inte till en fabriksny bil, men det går lätt att hitta en bättre begagnad för 50 000 kr. När man ska köpa bil i dag, så kan man göra det genom att ta ett billån, ta ett privatlån eller så sparar man pengar till den. Ett billån kan även vara ett lån med säkerhet, då är det bilen som är själva säkerheten. Dock får man inte låna hela summan som bilen kostar, utan bara upp till runt 80 % av värdet. Har du tagit ett billån och behöver ha dessa extra 20 % så kan ett lån 50 000 kr vara ett alternativ. Tänk på att för att få ta billån så måste bilen köpas av en bilhandlare.

Du kan med ett privatlån på 50 000 kr även hitta en bra bil som har några år på nacken och då köpa den av en privatperson. 

Lån 50 000 kr till vad du vill

Om du väljer att ta ett lån på 50 000 kr, så är det ju ett lån utan säkerhet som är det vanligaste alternativet. Det i form av privatlån, sms lån eller snabblån. Fördelen md privatlån är att du kan låna mellan 10 000 kr och 600 000 kr och använda till vad du vill. Om du då behöver lån 50 000 kr, så är det bra att ansöka om just den summan. För det ska ju betalas tillbaka. Se till så att du har räknat på din ekonomi före du tar ett lån. Det så att du har klart för dig att du kan betala tillbaka.

En stor fördel att låna 50 000 utan säkerhet, är just att du inte behöver tala om vad det är du ska använda dem till. Visst finns det långivare som vill att du ska fylla i vad det är du har tänkt ha dem till, men de kontrollerar sällan eller aldrig att det du bockat i är det du använder dem till.

Ett lån på 50 000 kr kan du alltså använda till exakt vad du vill. Om du har tänkt köpa bostad och fått bolån, så måste du ha pengar till den så kallade kontantinsatsen. Bolån är nämligen alltid på 85 % av bostadens värde. Det gör att de övriga 15 % måste finansieras på annat sätt.

Ett lån 50 000 kr kan även användas till att köpa en bättre begagnad bil för eller en begagnad MC. Du kan även använda detta lån för att betala av oväntade utgifter med, köpa en resa för eller köpa något du länge velat ha.

När du tar ett lån 50 000 kr så kan räntan variera, då den alltid sätts individuellt efter dina egna förutsättningar. Privatlån brukar ha en ränta mellan 3–22%. 

Låna 50 000 kr via förmedlare?

Ett lån 50 000 kr kan du ansöka om hos en låneförmedlare om du vill. De har ju ofta många banker som de samarbetar med. Oftast går det att ansöka om lån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Så är det ett lån 50 000 kr du har behov av, så är det den summan du ska ansöka om. Fördelen som sagt är att det tas bara en enda UC, men att du kan för förslag från flera banker. Det gör att du kan hitta den med lägst ränta och bäst villkor.

Givetvis kan du jämföra på egen hand eller göra ansökan hos en specifik bank. Se bara till att inte göra flera ansökningar hos olika banker. Det kan göra att din kreditvärdighet blir sämre. I alla fall då du ansöker hos dem som tar UC. Varje förfrågan listas och sparas i 12 månader. Du kan dock satsa på att ansöka om lån 50 000 kr utan UC, men det är dumt att ansöka här och där. Bättre att jämföra och välja ut en enda att ansöka hos eller som sagt, göra din ansökan via en bra låneförmedlare, så att du kan få flera förslag.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm