Låna pengar till bil

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att Swiftbanker använder mina personuppgifter för att via e-post, sms och telefonsamtal om allmänna villkor på lånemarknaden, privatekonomi och uppdaterade sammanställningar över lån med långivar och andra tjänster från våra affärspartners. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Läs vår integritetspolicy och läs om våra partners

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Bil lån

Ett vanligt sätt att finansiera ett bilköp, det är att låna pengar till bil. Det finns idag många olika former av billån att välja mellan. Sedan är det så klart inte ett måste att ta lån till bil, utan du kan välja att spara pengar för att köpa den. Det hela beror på vad det är för bil du ska köpa och vad den kostar. Det går ju att göra båda delar med, att spara en del och sedan ta lån till bilköp för resterande delen. En begagnad bil är ju billigare att köpa en vad en helt ny bil gör. För en sprillans ny bil kan det vara nödvändigt att låna pengar till bil.

Om du har bestämt dig för att ta ett lån för att köpa bil, så är det en del saker du bör vara uppmärksam på. Inte alla billån är så förmånliga som de verkar vara vid en första anblick. Du bör ha koll på vem du tar ditt lån hos. Ofta är det så att det erbjuds lån i samband med bilköpet och då via bilhandlaren. Dock är det inte bilhandlaren som står för lånet, utan de bara förmedlar det. Det är viktigt att det då är en seriös långivare bakom lånet.

Du kan även välja att ta lån till bil i form av ett så kallat vanligt blancolån om du vill. Ett billån kan vara med eller utan säkerhet. Är det ett lån med säkerhet, så är det bilen i sig som utgör denna säkerhet. Är det ett billån utan säkerhet, så är det samma som ett blancolån.

När du kollar på lån till bilköp, se till så att det finns klara villkor där det tydligt framgår vad du ska betala, både amortering och ränta. Kolla även av om det finns några andra fasta avgifter eller om det kan förekomma förändringar.

Ta inte heller allra första billånet du hittar, utan se gärna till att jämföra olika alternativ. Det du vill ha är ju ett förmånligt lån, med låg ränta och en vettig amorteringsplan. Ett sätt att låna pengar till bil, det är att gå via en låneförmedlare. Du kan där få många förslag och det är enklare att välja ett bra lån. Dessutom blir det bara en enda kreditupplysning som tas.

Hur mycket låna till bil?

När du ska låna pengar till bil så är det ju bra att fundera på hur mycket du ska låna. En del väljer att spara en del pengar och låna upp till resten av vad den kostar. Hur mycket pengar du ska låna till bil, det beror ju helt och hållet på vad bilen kostar och hur din ekonomi ser ut för övrigt. Du bör dock se till att inte låna en allt för stor summa. Du måste ju kunna klara av att amortera varje månad. Så det första du bör göra är att räkna på vad du kan klara av att betala på ett lån. Därefter välja att köpa en bil i en passande prisklass.

Det är även bra att vara medveten om att det inte bara är lånet för bilen som kostar pengar. Det är även en del omkostnader runt om kring lånet. Så räkna på den totala kostnaden för ditt lån. Ju längre återbetalningstid du väljer på lånet, desto högre kommer totalkostnaden att bli. Köper du dessutom en helt ny bil, så kommer det även att bli andra kostnader varje månad eller år. Du bör ju ha en bra försäkring på den, samt att den varje år ska besiktigas samt att du även betalar bilskatt varje år. Sedan tillkommer det även kostnader för service, byte av däck och så vidare.

Det är bra att vara medveten om att värdet på en bil, det faller rätt så snabbt. Värdet börjar sjunka så snart du köpt den. Du bör försöka amortera i samma takt som värdeminskningen på bilen. Se även till att låna pengar till bil som har ett bra så kallat andrahandsvärde. Det är bra om du framöver vill sälja den.

För många som tänkt sig köpa en bil, så är att ta ett lån en förutsättning för att kunna göra det. Du bör fundera på om du har några egna pengar att lägga eller om det är så att du måste låna hela summan som bilen kostar. Du bör fundera på din ekonomiska situation. Dessa saker styr nämligen vad för typ av finansiering du bör satsa på. Gör gärna en kalkyl innan du väljer lån till bil, så att du har klart för dig att du faktiskt kan betala av lånet.

Lån till bilköp i form av ett så kallat billån är vanligt att se hos banker och bilförsäljare. Många gånger är det så att bilförsäljare att ett samarbete med ett visst lånebolag, som ofta då specialiserat sig på att låna ut pengar för bilköp. 

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Vad blir månadskostnaden billån?

För att räkna ut månadskostnad för ditt billån så är det bra att göra en kalkyl. Det finns flera smarta sajter på nätet som erbjuder dig att använda dig av deras lånekalkyl gratis. Vad som avgör månadskostnaden, det är dels summan du lånar, hur lång löptiden är, vad räntan ligger på samt om du har en rak amortering eller om det är ett annuitetslån. Viktigt att tänka på är hur mycket lånet kommer att kosta dig, inklusive räntor och avgifter. Sedan är det bra att vara medveten om att ett lån med lång återbetalningstid oftast gör lånet dyrare. Sedan kan avgifter utöver räntan även det göra lånet dyrare. Sen även till att jämföra den effektiva räntan. Rak amortering är oftast lite billigare än att välja ett annuitetslån. Med annuitet innebär det att du betalar du lika mycket varje månad. Är det en rak amortering du har, så betalar du mer de första månaderna, men totalkostnaden blir lägre.

Det bästa är som sagt att använda dig av en smart lånekalkyl på nätet för att räkna ut vad din månadskostnad på billån blir.

Amorteringen är viktigt att du sedan sköter och att du betalar i tid. Annars kan det tillkomma mer kostnader.

Ett billån med säkerhet har oftast en med amortering. Det innebär att din månadskostnad för amortering plus ränta är högre i början av löptiden. Sedan blir kostnaden allt mindre allt eftersom du betalar av skulden.

Annuitetslån är vanligare för billån utan säkerhet och det innebär då att månadskostnaden är densamma under hela återbetalningstiden, inräknat både ränta och amortering.

Bra tips inför ditt bilköp

Innan du lånar pengar till bil, så är det bra att fundera på vad för bil du faktiskt vill köpa. Kolla hur det ser ut på marknaden och bestäm dig om det är en begagnad bil du vill satsa på eller om det är en helt ny bil. Ett annat alternativ är även att leasa bil.

När du ska köpa bil, så är det bra att välja en som är säker, gärna med ett så kallat ett tillförlitligt märke. Bilen bör även ha ett bra andrahandsvärde. Bilen i sig måste även passa de behov du har. Så det kan vara bra att fundera på vad du ska använda bilen till, hur många som ska kunna åka med, hur ofta den ska köras, hur långa sträckor du kör och så vidare.

Vad för storlek på bil du behöver, det beror oftast på din egen familjesituation. Om du har en stor familj så är det ju en fördel att satsa på en större bil. Medan om du är ensam kan klara dig bra med en mindre bil.

En bils lastkapacitet kan även vara värt att se över samt även hur mycket bilen i sig kan ta på släp. En viktig punkt när du väljer bil är även att det är en säker bil. Det är smart att kolla en bils driftkvalitet genom att läsa olika ägarundersökningar. Många olika biltidningar och motortidningar gör ofta sådana.

Det är smart att kolla vad andrahandsvärdet på bilen du funderar på att köpa är. Det ska vara lätt att sälja bilen igen om det är så att du måste. Undvik att köpa udda märken eller udda modeller av en bil. 

Bilhandlare eller privat?

Fundera på om du vill köpa din bil hos en bilhandlare eller om du föredrar att köpa av en privatperson. En helt ny bil är ju ett måste att gå via en bilhandlare för att köpa, men ska du satsa på en begagnad bil så kan du välja vilket du känner dig bekvämast med. En stor fördel med att köpa bil via en bilhandlare är att du har rätt att komma tillbaka om det är något fel på bilen. Samma skydd finns inte då man köper av en privatperson.

Om du ändå ska låna pengar till bil, så kan det vara värt att satsa på en helt ny bil. Men det kan vara ännu bättre att köpa en bättre begagnad bil, som är cirka 1 år gammal. Du får då nästan en helt
ny bil, som redan haft den stora värdeminskningen nya bilar har.

Vad bilen får kosta dig är även det bra att fundera på. Om du vill ha en bra hjälp på vägen inför ditt bilköp, så kolla gärna Konsumentverkets webbplats. Där finns det heltäckande guider om att köpa
bil.

Relaterade Artiklar

Bilhandlare eller privat?

Det går faktiskt att fynda även då man köper bil. Bland annat kan du satsa på att köpa din bil då det är ett så kallat modellbyte på gång. Då brukar nämligen tillverkarna och återförsäljarna rea ut de modeller som är utgående. En utgående modell kan vara minst lika bra, eftersom nya modeller ibland bara får en liten förändring.

En annan bra sak att göra är att ha koll på när bilar nylanseras, för det finns ibland då så kallade lanseringspriser som ofta är en bra bit under riktpriset eller vad den senare kommer kosta.

En del bilar kostar inte så mycket när man talar om grundpris, utan de kostar mer bara för att de kommer med extrautrustning och tillval. Du kan välja bort dem och få en billigare bil. 

Spara pengar till en bil

Ett sätt att köpa ny bil på är ju att låna pengar till bil, men du kan även välja att spara pengar. Det går ju att lägga en del sparade pengar utöver att ta ett lån, för att få en mindre lånekostnad. Allt handlar ju om vad bilen kostar i sig. En äldre, begagnad bil kostar oftast inte så mycket, så till den kan du spara ihop hela summan om du vill. En helt ny bil, den kan dock kosta en hel del. En så stor summa kan vara svår att spara ihop till på kort tid. Men det är då du kan satsa på att ta lån till bil på en del av summan och spara resten.

Ett alternativ till att köpa bil är annars att satsa på att leasa den. Du betalar då en viss summa per månad för att få använda bilen kan man säga.

Sätt upp ett bra och tydligt mål på vad för summa du vill spara till. Det är bra att ha en viss summa att jobba mot då du ska spara. Det gör det lättare att lägga undan pengar. När du börjar komma nära den summa du har tänkt dig, då kan du börja leta bil!

Bestäm summa att spara och hur lång tid det får ta. Din ekonomi styr ju en hel del i vad du kan klara av att spara per månad. Du kan med fördel göra en så kallad automatisk överföring i din bank. Då förs den summa du bestämt över från ditt lönekonto till ett sparkonto. Det är då lättar att låta bli att röra dem.

Om bilen du vill köpa kostar 10 000 kr, så måste du för att nå målet på ett år spara undan cirka 800 kr per månad. Det är bra att sätta ett mål som känns rimligt för dig, både när det gäller summa att spara varje månad och hur länge du kan spara.

Sedan finns det ju även lån till bil som ett bra komplement till ditt sparande.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm