MC Lån

Ansök för ett MC lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att Swiftbanker använder mina personuppgifter för att via e-post, sms och telefonsamtal om allmänna villkor på lånemarknaden, privatekonomi och uppdaterade sammanställningar över lån med långivar och andra tjänster från våra affärspartners. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Läs vår integritetspolicy och läs om våra partners

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99% 

Ta ett lån

Drömmer du om att köpa dig en motorcykel? För att kunna köpa dig en bra motorcykel så gäller det ju att ha pengar till det. Idag finns det flera alternativ att välja mellan. Det många tänker på i första hand när det gäller nya motorcyklar, är att ta någon form av MC lån eller motorcykellån. Att låna pengar till MC kan vara en bra investering. Det finns olika alternativ som sagt när man talar om MC lån. Dels finns det MC lån med säkerhet, då motorcykeln i sig är själva säkerheten. Det går även att låna pengar till MC utan säkerhet. Det är då oftast i formen av ett blancolån eller privatlån.

Utöver att låna pengar till MC så har du även andra alternativ till att finansiera ditt köp. Bland annat kan du ju köpa den kontant, eller på avbetalning.

Inför ditt köp av motorcykel, se till att kolla av vad du har för förutsättningar. Är det kanske så att du har ett bra sparkapital sedan innan? Du kanske då kan köpa din MC helt kontant? Eller så har du så att du kan täcka upp en del av vad motorcykeln kostar kontant och låna resten.

 

En annan bra sak att fundera på är så klart var det är för typ av hoj du vill köpa och om du ska köpa en helt ny eller en begagnad.

Tänk även på att det finns andra kostnader i samband med köp av MC så väl som när du äger en motorcykel. Du måste ju dels ha ett mc kort för att få köra. Sedan rätt utrustning i form av skinnställ, handskar, hjälm, skor med mera. Därtill kommer försäkring. Det är bra att kolla av vad just den du vill köpa kan komma att kosta, då det skiljer sig stort mellan olika modeller och olika försäkringbolag.

När du har koll på det ekonomiska så bör du bestämma hur du ska finansiera köpet och om du ska låna till hela summan, eller bara delar och vad för typ av lån som passar dig bäst.

Olika sätt att låna pengar till MC

Det absolut billigaste alternativet är om du äger en bostad som du kan belåna. Det är nämligen så att om du har utrymme i bostadens värde så kan du låna upp på huset/bostadsrätten och använda pengarna till motorcykelköpet. Räntan på bolån mycket lägre än övriga typer av lån.

Varianten motorcykellån, det är ett lån där du då har motorcykeln som säkerhet. Dock får du bara låna upp till 80 % av motorcykelns värde och du måste köpa din MC av en auktoriserad handlare. Dessutom kan det förekomma att motorcykeln måste kosta en viss summa.

Du kan även välja att ta ett privatlån eller blancolån. Det är då ett lån utan säkerhet. Det finns ofta möjlighet att kunna låna upp till 600 000 kr., men du kan också nöja dig med ett lån på 50 000 kr.  Ett privatlån kan finansiera en helt ny MC så väl som en begagnad.

Avbetalningslån är en annan variant av lån kan man säga. Du kan hos vissa mc-butiker få köpa din MC på avbetalning. Se bara till att kolla vad det är i ränta på detta!

Det finns idag flera sätt att låna pengar till MC. Bland annat har du dessa alternativ:

Låna upp på din bostad

(Öka ditt bolån är det absolut billigaste alternativet)

Motorcykellån

(Motorcykellån används som säkerhet/ pant för lånet)

Privatlån/blancolån

(Lån utan säkerhet)

Avbetalningslån

(Om du köper en helt ny mc kan du köpa den avbetalining)

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Motorcykellån utan säkerhet

Ett mycket vanligt alternativ när det gäller MC lån, det är att ta ett vanligt privatlån. Köpet i sig kommer då helt utan restriktioner. Du väljer själv vad du köper för dina lånade pengar. Det kan vara en helt ny MC, en bättre begagnad eller till och med en motorcykel i delar som du ska bygga samman på egen hand. Du kan välja att köpa av en auktoriserad handlare eller av en privatperson.

Ett lån utan säkerhet så som ett privatlån är, det har dock högre ränta än både att höja bolånet eller ett motorcykellån med säkerhet har. Du bör jämföra olika sorters privatlån före du ansöker. Det så att du får så bra lånevillkor som möjligt.

Att ta ett sådant här lån, det är bra för dig som inte har några sparade pengar att ta av. Dock är det bra att detta lån har både fördelar och nackdelar.

Fördelarna är så klart att du kan köpa vilken MC du vill och var du vill. Det är även lägre krav på ett privatlån mot ett mc-lån med säkerhet. Till nackdelarna finns att du kanske får sämre ränta eller inte får låna den summa du behöver. 

Vilket är det bästa sms lånet?

Att hitta det bästa sms lånet, det går ju så klart att göra, men det finns en del saker att kolla på. Bland annat är det rätt bra att jämföra villkor, ränta, avgifter och löptider. Så när du ska hitta ett sms lån som passar dig, så se till att kolla av vad lånet har för löptid. Det är en ganska viktig punkt hur snabbt du måste betala tillbaka. Det är ganska vanligt att du har 30 dagar på dig att betala tillbaka det sms lån du tar. Dock kan löptid variera och skilja sig åt hos olika långivare. En del vill att du redan månaden efter betalar tillbaka den summa du lånat plus de extra avgifterna som tillkommer. Hos andra är det möjligt att betala tillbaka en viss del varje månad under en viss tid.

Tänk på att kolla på det som heter effektiv ränta. Det finns de långivare som har låga räntesatser, som är det som syns vid första anblick. Men till det så kommer då den effektiva räntan, som är ett slags mått på räntan + andra avgifter som oftast tillkommer i samband med lånet.

För att hitta ett bra sms lån bör du även kolla på lånesumma så klart. Det finns de som har maxbelopp på ett par tusenlappar, medan andra kan erbjuda 30 000 kr till 50 000 kr. Är det högre lån än så du har behov av, så kan det vara läge att kika på ett privatlån. Större belopp inom sms lån är svårare att betala tillbaka, eftersom det är hög ränta och kort återbetalningstid.

Du kan även jämföra de olika krav som olika långivare har. En del sms lån går att få beviljat även med betalningsanmärkningar hos vissa långivare, medan andra inte accepterar det överhuvudtaget. Något ingen långivare accepterar, det är när du har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Olika långivare kan även ha olika villkor, så även dessa bör du jämföra. Kolla av om det finns speciella villkor hos den specifika långivare du funderar på att låna av. 

Köpa MC

Om du har bestämt dig för hur du ska
finansiera ditt köp, så kommer en rolig del och det är att leta efter en mc att
köpa. Det är bra att ha klart för dig om det ska vara en helt ny eller om det
duger med en begagnad. Fundera på vad för typ, om det ska vara Touring eller
Custom. Val av mc kan även göras utifrån om du är nybörjare eller erfaren.

Hur du kommer att använda din MC påverkar även
valet av modell. Det är rätt stor skillnad på att använda den daglig pendling
till och från jobbet eller om det ska vara en långfärdshoj du använder under
semestern.

Sedan gäller det ju att ha rätt sorts mc kort
för den mc du köper. Det är ju så att både behörighet och ålder spelar in vad
för mc du kan köra. Gränsen för att ta A1 är 16år, för A2 är det 18 år och för
A (rätt att köra alla motorcyklar) är gränsen 24 år. Den som däremot haft A2 i
minst 2 år har rätten att ta A vid 20 års ålder.

Så lånar du pengar till MC

Först så ska du se över din ekonomi innan du bestämmer dig. Det är ju ett måste att ha en bra ekonomi som klarar av att du tar ett MC lån samt även andra kostnader som kan tillkomma. Det är ju vad du har råd med som avgör vad för typ av mc du kan köpa samt om det går att låna med eller utan säkerhet. Har du sparade pengar, försök då att använda av dem så mycket det går. Du kan ju alltid delfinansiera med lån.

Det kan vara smart att ansöka om ett lånelöfte, särskilt om du inte vet vad för typ av mc du ska köpa. Men då vet du i alla fall vad för summa du har att röra dig med och kan därmed bestämma prisklass.

Tänk på att en äga en motorcykel medför fler kostnader än bara de du har för lånet. Du måste även köpa säkerhetsutrustning/kläder samt teckna en mc försäkring. 

En begagnad mc kan vara minst lika bra val som att köpa en helt ny! Men allt handlar ju om vad du har möjlighet att lägga i pengar. Eller hur mycket du kan få låna. Köper du en begagnad motorcykel så kostar den ju mindre än vad en fabriksny gör. Den har även lägre värdeminskning.

Att köpa en helt ny motorcykel har fördelar i form av att du då kan få en av de allra nyaste modellerna. Ofta är det även ett så kallat bekymmersfritt ägande, då de kommer med generösa garantier som skapar trygghet.

Vi har redan varit inne på det lite att det finns andra alternativ till ett MC lån. Det är två sätt som är rätt så vanliga att använda sig av när man ska köpa en MC. Dels är det då avbetalning. Idag är det många motorcykelbutiker som kan erbjuda köp av mc på avbetalning. Det innebär att du då inte behöver betala hela köpesumman på en gång, utan du kan istället dela upp den över längre tid. Viktigt är bara att kolla vad räntan ligger på samt vad för övriga avgifter som det finns. Sedan brukar avbetalning bara gälla helt nya motorcyklar.

Ett annat vanligt alternativ är att se om det går att höja upp bolånet. Det är om du har utrymme för det. Ett bolån får ju vara max på 85 % av vad din bostad är värd. Men har du betalat ner en del eller gjort renoveringar som ökat värdet, så kan utrymmet finnas. 

Tar du ett MC lån så är det ju först och främst de kostnaderna du ska ta med i din beräkning. Du måste ju varje månad betala tillbaka på lånet. Tänk på att räkna med ränta och andra avgifter med. Utöver lånet så finns det även andra saker att köpa eller betala för.

Du måste ha en bra mc försäkring. Som minst ska du ha en trafikförsäkring för att köra motorcykeln i trafiken. Dock är det att rekommendera att du har en högre försäkring än så, särskilt om du har en helt ny! Om du kraschar den och den inte är försäkrad kan det bli dyrt att laga!

Då du ska köra mc, så krävs det att du har på dig en hel del så kallad säkerhetsutrustning. Dels måste du ha ett skinställ på dig, en ryggskena innanför det, samt en hjälm, handskar och stövlar. Dessa saker kan kosta en hel del!

Sedan var det ju även bränsle. Du kommer ju att behöva tanka upp din motorcykel ibland. Så även den kostnaden bör räknas med.

Bestäm om du ska låna med eller utan säkerhet om det är så att du bestämt att låna till MC. Köper du motorcykeln av en auktoriserad handlare är det vanligast att ta ett mc lån med motorcykeln som säkerhet.

Ska du köpa privat, så kan du satsa på ett lån utan säkerhet. Du slipper då även kontantinsatsen.

Oavsett vad för lån du väljer när du ska köpa mc, se till att jämföra olika lån med vad de har i ränta samt vad det är för fler avgifter som kan tillkomma. Räntan kan skilja sig stort mellan olika långivare så väl som att summa och löptid även det kan variera.

Kolla även av hur mycket du får låna eller måste låna. Max summa att låna brukar ligga mellan 000–600 000 kronor. Är det ett lån med säkerhet, så kan det finnas krav på en minimisumma mellan 10 000 och 50 000 kronor

Hur lång tid du har på dig att betala tillbaka kan även det variera. Från 1 år upp till 20 år. Det är bra att välja en löptid som passar dig och din ekonomi. Samma sak med ränta och avgifter. Välj den långivare som har lägst ränta. Det gör ju att din mc kostar mindre.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm