Privatlån

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att Swiftbanker använder mina personuppgifter för att via e-post, sms och telefonsamtal om allmänna villkor på lånemarknaden, privatekonomi och uppdaterade sammanställningar över lån med långivar och andra tjänster från våra affärspartners. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Läs vår integritetspolicy och läs om våra partners

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Lån privat

Ett privatlån, det är ett lån utan säkerhet. Det är alltså en form av blancolån kan man säga. Förr kallades alla typer av lån utan säkerhet för blancolån, men i dag är det många långivare och banker som marknadsför lån till privatpersoner som just ett privatlån. Det är ett sätt att understryka att det lånet är avsett för konsumtion. Ett lån privat kan du alltså ta för att köpa något för om du vill eller för att ha till kontantinsats till en bostad. Även om man kort kan säga att ett privatlån är ett lån utan säkerhet, så finns det en del skillnader mellan olika privatlån. Det som kan skilja dem åt är kraven för att du ska få låna, ränta och vad för typ av kreditupplysning som görs. Det finns idag privatlån utan UC, men det allra vanligaste är att det är en upplysning via UC som görs. Det har att göra med att ett privatlån kan vara på upp till 600 000 kr.

Privatlån kan alltså användas till i stort sett vad du vill. Eftersom det är utan säkerhet, så är det inte heller bundet till något. Ett bolån, där man har bostaden som säkerhet, där blir ju pengarna så att säga bundna till att just använda för bostaden. Privatlån kan du välja om det är så att du vill köpa ett fordon så som bil, båt, motorcykel. Visst finns det billån med säkerhet, men ibland är det bättre satsa på ett privatlån för det. Ett lån privat kan du även använda om du fått en oväntad utgift. Det kan vara en bil som rasat, eller att du måste göra dyr behandling hos tandläkaren eller att du måste till veterinären med ditt husdjur.

 

Privatlån kan även tas som ett konsumtionslån, renoveringslån eller för att lösa mindre, dyrare krediter.

Det går idag att hitta privatlån hos de allra flesta banker samt hos många låneaktörer. Ett enkelt sätt att jämföra privatlån är dock att använda dig av en låneförmedlare. Fördelen med att göra det är att du då kan få förslag från flera olika banker. Låt oss säga att du ansöker om 350 000 kr hos en låneförmedlare. Du kan då få förslag på att få låna just den summan, men till olika ränta, hos olika långivare. Det händer även att banker kan ge erbjudande på lägre summa än du sökt. Utöver fördelen med att du kan få bästa räntan på detta vis, så är en annan fördel att du inte får mer än en enda kreditupplysning tagen. Låneförmedlaren tar alltså en enda UC, som sedan alla banker får tillgång till.

Att söka lån på egen hand utan låneförmedlare går så klart bra det med. Men tänk då på att inte söka hos flera aktörer, utan bara en enda. 

Vad är ett privatlån?

Det kan kännas förvirrande att det finns så många lånetermer för vad som ser ut att vara samma typ av lån. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Men så är det även med sms lån, snabblån, blancolån, microlån och så vidare. Dessutom kallas alla för att vara ett blancolån. Ett privatlån är för privatpersoner som har behov av pengar till något särskilt. Ofta är det någon form av konsumtion. Det finns många likheter mellan blancolån och privatlån. Det som kan skilja dem åt är hur hög summa det går att låna. Oftast är ett privatlån på mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Du kan ta lån privat och sedan använda det till vad du vill.

Ett privatlån kan du alltså välja att ha till vad du vill. Oftast behöver du inte tala om vad det är du vill låna pengar till. Söker du hos en låneförmedlare, så får du oftast två val. Du kan där antingen söka ett privatlån, eller ett samlingslån.

Med ett privatlån kan du alltså köpa vad du vill, eller använda för att åka på resa, för tandläkarbesök, eller för att använda som topplån till bostadsköpet. Då du tar bolån, så får du nämligen bara låna upp till 85 % av bostadens värde. De övriga 15 % måste du finansiera på egen hand. Det via sparade pengar eller via ett lån privat.

Då ett privatlån är ett lån utan säkerhet, så finns det ett maxtak på hur mycket det går att låna. Det har ju att göra med att du inte har något att pantsätta så att säga. Räntan på privatlån är även högre än vad det exempelvis är på ett bolån. Idag ligger räntan på mellan 3–22 %, vanligtvis. Det finns även högkostnadslån, som har ränta över 30 %, men de räknas mer till snabblån, sms lån med mera. Dock finns det de aktörer som kallar sina lån för privatlån, även om det är högre ränta än de flesta andra privatlån.

Ett privatlån är alltså ett lån för privatpersoner som har behov av pengar till något de vill köpa eller göra. Det går att använda för i stort sett vad du vill helt enkelt. Dock är det att rekommendera att du bara lånar så mycket pengar du har behov av. Ditt lån ska ju ändå betalas tillbaka och högre summa pengar som lånas, kostar mer än mindre summa. 

Kan jag ta ett privatlån?

Om du funderar över huruvida du kan ta ett privatlån, så beror det på din ekonomi och din kreditvärdighet. Olika banker och långivare kan ha olika krav på dig som långivare. De allra flesta har grundkrav så som att du är 18 år eller äldre, har en fast inkomst samt saknar skuldsaldo hos Kronofogden. En del långivare har även krav på att du inte har några betalningsanmärkningar, medan andra godkänner att du har en eller ett fåtal, så länge de inte är allt för nya. Kreditvärdigheten spelar en ganska stor roll med. Den som har många skulder sedan innan samt även dragit på sig många UC förfrågningar, den kan ha en ganska låg kreditvärdighet. Om du är osäker på hur din kreditvärdighet ser ut, så kan du kolla upp det på egen hand. Dels via minuc.se, eller genom att ladda ner appen Kreddy. UC räknar score och det i en mätskala om 1 till 999. Höga tal visar på en god kreditvärdighet. Det går även att se en så kallad riskprognos, som visas i procent. Ju högre procenttal, desto sämre kreditvärdighet har man.

 

Relaterade Artiklar

De privatlån där långivare tar UC som kreditupplysning, de baserar sin bedömning på den information de får om dig via Upplysningscentralen, som är den instans som står bakom UC. En förfrågning hos UC, den ligger dessutom kvar i 12 månader. Den information som visas i en kreditupplysning från UC är inkomstuppgifter, fastighetsinnehav, lån och krediter, eventuella betalningsanmärkningar och när de försvinner, skuldsaldo och utmätningsförsök samt senaste kreditupplysningarna som är tagna.

Det finns ett fåtal aktörer som erbjuder privatlån där de väljer att använda sig av Bisnode som kreditupplysningsmetod. De lån du har, som tagits med en UC, de syns inte på denna typ av kreditupplysning, men övrig information syns. Bisnode visar inte heller förfrågningar som gjorts hos andra, dock listas andra Bisnode-förfrågningar och även dessa är kvar i 12 månader.

Du kan även testa att ta ett privatlån genom att göra en ansökan hos en låneförmedlare. Du får förhoppningsvis flera bra förslag att kunna välja mellan och det bara genom en enda kreditupplysning. Du kan på det viset få en bra ränta samt bra övriga villkor. 

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Privatlån med låg ränta

Det bästa privatlånet är så klart ett lån privat med så låg ränta som möjligt. Då ett privatlån ofta är under en längre tid, så är det ju bra att få lägsta möjliga ränta, så att du i slutändan inte får en allt för hög totalkostnad. Ränta är vad det kostar att ta ett lån kan man säga. Du betalar därmed dels tillbaka de lånade pengarna, dels räntan på dessa pengar. Oftast sker betalning per månad och baseras på storleken på lånet samt din privatekonomi. Ofta är det en individuell ränta på privatlån. Det innebär att långivare inte har en enda ränta som de satt för alla, utan det kan vara olika för olika personer.

Det gäller även att skilja på effektiv ränta och nominell ränta. Den effektiva räntan är alla kostnader för lånet inklusive alla avgifter. Det är den effektiva ränta du bör kolla på för att få en bild över vad lånet kommer att kosta dig. När man talar om den nominella räntan, så är det oftast den du ser när du ska ansöka om ett lån. Denna ränta kallas även för årsränta. Det är denna ränta som är som avgiften för att du får låna pengar.

Skillnaden mellan effektiv och nominell ränta är ofta väldigt liten när det gäller privatlån, men kan vara stor skillnad när det handlar om snabblån eller sms lån.

Som om det inte vore nog med att du måste ha koll på de olika ränteformerna, så finns det även fast ränta eller rörlig ränta att ta hänsyn till. Är det så att du ansöker om privatlån via din egen bank, så an du ha möjligheten att välja mellan dessa båda. Fast ränta ger oftast en högre lånekostnad. Den rörliga räntan, den följer den så kallade reporäntan. Den ger oftast en lägre totalkostnad, över tid, men kan vara högre risk. Det eftersom man inte vet om eller när reporäntan ändras.

Lägst ränta brukar det vara bolån som har och sms lån och snabblån är de som har högst ränta. Privatlån ligger emellan där kan man säga. Det går därmed få en rätt låg ränta även på ett privatlån, men sällan så hög som ett sms lån.

Privatlån är alltså ett blancolån, som är ett lån utan säkerhet. När du ansöker om ett lån, så tar banken eller långivaren en kreditupplysning. Det för att få en bild över din ekonomi och dina förutsättningar för att betala tillbaka. Har du en god kreditvärdighet kan du oftast få ett privatlån till låg ränta. Du som har lite sämre kreditvärdighet, du kan fortfarande få lånet, fast då kanske till något högre ränta. 

När du tagit ett privatlån

När du har tagit ett privatlån, så ska du ju betala tillbaka det. Det sker genom att du varje månad amorterar. Att amortera innebär att betala av på själva lånet. Ju längre löptid, desto mindre summa att betala varje månad, men samtidigt är det bra att vara medveten om att du då får betala ränta under längre tid, vilket kan ge en högre totalkostnad. En kortare löptid kan göra att du måste amortera en högre summa varje månad, men det ger även lägre räntekostnad, samt du blir ju snabbare av med lånet.

När man amorterar så går det att göra på två sätt. Det finns nämligen rak amortering samt så kallat annuitetslån. Väljer du att göra en rak amortering, så innebär det att det är exakt samma amorteringssumma du ska betala, varje månad.

Om du däremot väljer ett så kallat annuitetslån, så innebär det att du betalar in samma summa varje månad, men att det i början är mest ränta du betalar av, mindre för själva lånet. Men i takt med att lånet sjunker, desto mindre ränta är det du betalar och mer på själva lånet.

 

Hur stor summa du väljer att låna, det kan påverka var du får i ränta. Det har att göra med den risk banken tar. De anser att en mindre summa är mindre risk än vad en högre summa är. Dock är det ju inte bara storleken på lånet som avgör, utan det är andra faktorer tillsammans med det, som avgör i slutändan vad det blir för ränta.

Ett sätt att få så låg ränta som möjligt, det är att ansöka om privatlån med en medsökande. Det innebär att du tillsammans med en annan person ansvarar för att lånet ska återbetalas. Fördelen är då att banken eller långivaren ser till bådas inkomster. Risken så att säga halveras, eller delas mellan er båda. Det är en god idé att välja en medsökande med god ekonomi samt även ha en bra egen ekonomi, då det ökar chansen till låg ränta. 

Letar du efter ett lån i Finland? Då kan du läsa mer på Swiftbanker.fi.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm