Ansök för ett lån idag.

Samla lån och krediter

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att Swiftbanker använder mina personuppgifter för att via e-post, sms och telefonsamtal om allmänna villkor på lånemarknaden, privatekonomi och uppdaterade sammanställningar över lån med långivar och andra tjänster från våra affärspartners. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Läs vår integritetspolicy och läs om våra partners

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Samla lån

Något som kan vara bra att göra, det är att samla lån och krediter. Det passar dig som tidigare har tagit olika lån och olika krediter och känner att du vill sänka dina kostnader. Ett samlingslån är en slags refinansiering kan man säga. Du kan på det sättet få ett enda lån, där du betalar en enda ränta och en enda summa varje månad. Idag är det inte ovanligt att man har dragit på sig flera små lån samt handlar på kredit. Varje lån och varje kredit har en egen ränta och egen kostnad. Slår du samman dessa kostnader så kan det vara så att du har en ganska hög månadskostnad totalt för alla lån. För att inte tala om att du även har många olika inbetalningar att hålla koll på.

Att samla lån och krediter är ett smart sätt att styra upp din ekonomi på. Idag finns det flera olika banker, kreditgivare och aktörer som erbjuder samla lån låg ränta. Om du funderar på att söka ett samlingslån, så kan du antingen själv välja en bank att göra ansökan hos, eller gå via en låneförmedlare. Fördelen med att använda dig av en låneförmedlare är att hos en sådan kan du få förslag från en mängd olika banker. Det beror på att låneförmedlare de samarbetar idag med allt från 10 banker upp till ett 40-tal banker. Det är olika hos alla låneförmedlare.

 

Söker du efter samla lån och krediter, så kommer du upptäcka att det finns flera olika namn eller benämningar. Det kan kallas för samlingslån, saneringslån, refinansieringslån, omstartslån, skuldfinansieringslån och så vidare. Oavsett benämning så innebär de alla samma sak. Det är att ta ett större lån, för att betala av alla dina mindre lån och krediter med. Du kan oftast ansöka upp till 600 000 kr när det handlar om samlingslån, men också mindre, till exempel 100 000 kr. Genom att betala av alla små lån och krediter genom att samla lån låg ränta, så får du en bättre ekonomi samt en bättre överblick över din ekonomi.

En stor fördel med att samla alla lån och bara ha ett enda, är att dina skulder du betalar bort, de kommer även försvinna från UC. Idag är det ju så att hos UC så listas dina inkomster, samt även lån och krediter av olika slag. Ju fler lån tillsammans med allt för många förfrågningar, det ger dig en sämre kreditvärdighet. Ett samlingslån ger dig bättre kreditbetyg på sikt.

Ett samlingslån ger dig ofta en lägre kostnad totalt så väl som det ger dig en lägre månadskostnad. Du kan ofta välja att få en löptid som passar dig. Det kan också vara en fördel om du ansöker om ett lån till renovering.

Kan jag jämför mina lån?

Alla typer av lån kommer med olika krav. För att kunna samla lån och krediter med ett samlingslån så är det ofta ett visst antal grundkrav som krävs. Det brukar omfatta att du ska vara 18 år eller äldre, vara folkbokförd i Sverige, ha fast inkomst på en viss summa samt inte ha skulder hos Kronofogden. En del långivare accepterar en eller ett par betalningsanmärkningar. Det enklaste sättet att jämföra om du kan samla dina lån är just att gå via en låneförmedlare. Det eftersom det då görs en enda kreditupplysning via UC, som alla anslutna banker kan ta del av. Sedan kan det tillkomma fler krav, som vissa banker har. Ett krav som en del banker kan ha, det är så kallat lösenkrav. Det innebär att det är de som betalar alla dina övriga lån och krediter. Du får då inga pengar utbetalda till ditt bankkonto, men du bli fri från alla små lån och krediter du har hos andra aktörer.

 

Idag är det ganska vanligt att ha flera små lån och krediter. Det kan vara att man tagit ett billån, ett snabblån eller köpt något på kredit eller har ett kreditkort. Om du bara har ett enda lån sedan innan, så kanske det inte är värt att satsa på ett samlingslån. Ett sådant lån passar allra bäst för den som har många små lån och krediter.

Förr i tiden var det ganska vanligt att man valde att gå till den bank man var kund i sedan innan för att be om ett lån. Så länge man hade en stabil ekonomi, fast inkomst med mera, så kunde man bli beviljad. Dock hände det rätt ofta, att det blev ett nej. Så är det ofta än idag. För att du inte ska hoppa på och söka runt hos en massa olika långivare för att hoppas på ett enda ja, så är det smart att söka lån via förmedlare. Fördelen med dem är att du kan välja om du vill ansöka om ett privatlån eller om det är ett samlingslån. 

Är det smart att samla lån?

Det korta svaret på om det är smart att samla lån, är ja, det är det. Anledningen till att det är smart, är ju att du kan sänka dina kostnader och få bättre villkor och ränta. Sedan är det smart eftersom det ger dig en bättre överblick på din egen ekonomi. Samla lån och krediter är även ett smart sätt att spara pengar på.

Idag kanske du har det svårt att ha koll på vad för lån du betalar på och vad de alla tar för ränta. Du bara betalar den summa de säger och låter det vara så. Dock kanske du märker av att skulden sjunker väldig sakta. Det beror ofta på att du betalar mycket ränta och lite i amortering. Sedan kanske det även är svårt att överblicka alla räkningar om de kommer olika datum. Ofta så får man ett betaldatum som motsvarar samma dag du tog lånet.

 

Du kan genom att samla dina lån och krediter få ordning och reda, på flera sätt. Det är en form av refinansiering samt ekonomisk sanering kan man säga. Om du idag har svårt att betala alla dina lån och krediter, så kan det som sagt vara smart att samla lånen och bara ha ett enda lån att betala på. 

Därför är det smart att samla lån:

En enda betalning per månad istället för flera
Lägre ränta
Längre återbetalningstid
Bättre kreditbetyg på sikt
En bättre självkänsla
Ordning och reda
Du sparar pengar

Med ett samlingslån får du det enklare, då du har enda avbetalning att göra varje månad. Det med ett lån som har bra lägre ränta samt en längre återbetalningstid än vad du kanske hade på dina tidigare lån. Ett samlingslån ger på sikt ett bättre kreditbetyg. Det ger även en bättre självkänsla det där att faktiskt kunna betala av på sitt lån. Sedan så gör det även att du har ordning och reda samt kan spara pengar, på flera sätt.

Samlingslån är även ett sätt att tänka framåt kan man säga. Genom att samla dina lån och krediter, så städar du upp din ekonomi och din kreditvärdighet på ett bra sätt. Det ger ofta bra framtida möjligheter till andra sorters lån. Om du kanske ska ta ett bolån eller ett privatlån. Att samla dina lån gör att du kan klara av vardagsekonomin utan problem med betalningsanmärkningar och annat som kan ge dig negativa konsekvenser i framtiden.

Om du samlat dina lån och fått en bra ekonomi igen, se då till att nästa gång du planerar att ta ett lån välja ett bra sådant, med låg ränta och rimlig återbetalningstid. Det så att du slipper samla på dig nya små lån och krediter igen.

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Fördelar med att jämför lån

Att jämför lån och krediter kommer med en mängd
fördelar. Det är ju så att idag finns det många olika sorters lån. En del lån
är bättre än andra. Om du sedan innan tagit snabblån, sms lån eller handlat på
kredit, så kanske du sitter med en ganska hög månadskostnad. Sedan kanske dina
räkningar kommer in på olika datum att betala. Genom att samla lån och
krediter, så tar du ett stort lån, som täcker de små lån och krediter du har
och betalar dem. Kvar har du ett enda lån med en enda räntesats och ett enda
betalningsdatum. Du vet då hur mycket du ska betala och när.

Du kan på det viset få en bättre ekonomi då du
varje månad vet exakt vad det kostar dig med ett enda lån.

En stor fördel med att samla lån och krediter
är att det är ett sätt att spara pengar på. Det på fler sätt en bara ett. Olika
lån och krediter har olika avgifter och räntor, som ofta gör att man betalar
bra mycket mer än bara summan som lånade. Även om det är normalt att lån kostar
mer än bara lånesumman, eftersom långivaren måste tjäna på det, så är det för
din del något som kan bli dyrt. Särskilt om du har flera olika lån och
krediter. Du kan spara in allt från flera hundralappar till tusenlappar på att
samla dina lån.

Om du har flera olika lån sedan innan som
totalt är på 45 000 kr, så har dessa lån även olika räntor, avgifter med
mera, som totalt kanske ger dig en månadskostnad på 2 500 kr. Väljer du då
att samla dina lån, så kan du få lägre ränta. Här är ett exempel med olika
räntesatser:

Ju lägre ränta du kan få på ett samlingslån, desto bättre, eftersom det ger dig en mindre månadskostnad, samt att det även ger en lägre totalkostnad för lånet.  Det är därför du alltid ska jämföra olika lån, så att du sparar pengar på det nya lånet.

En annan fördel med att samla alla lån och krediter som du har, är att du kan städa din UC. Om du har flera lån sedan innan, som du tagit hos en aktör som använder UC, så registreras denna skuld hos Upplysningscentralen. De lån du har tagit av aktörer som valt Creditsafe eller Bisnode, de syns dock inte på din UC. Dock är det ofta en UC som tas, då du ansöker om större lån. Därför är det viktigt att ha ett bra kreditbetyg. Genom att bli av med gamla kreditupplysningar samt även krediter som ligger på din UC så får du på sikt ett bättre kreditbetyg. Det kan vara en stor fördel i fall du ska låna igen, framöver. Det om du tänkt att kunna köpa en dyrare bil eller kanske satsa på att köpa en bostad.,

En ytterligare fördel med samlingslån, är just att du får ordning på din ekonomi igen. Tyvärr kan många lån och krediter leda till att man får betalningssvårigheter. Har du svårt att betala kan det leda till att de går till inkasso och sedan även vidare till Kronofogden. Därför är det bra att mota olle i grind, ta ett samlingsslån som sänker kostnaderna för dig. 

Samla lån med låneförmedlare

Även om du så klart kan välja en bank att ansöka hos för att samla dina lån, så är det smart att gå via en låneförmedlare. Det beror på att sådana företag, de samarbetar ofta med ganska många olika banker. Så när du gör en ansökan hos en låneförmedlare, så kan alla bankerna som är anslutna välja om de vill erbjuda dig ett lån. Det gör att du kan välja en långivare som ger dig bäst ränta och villkor. Ofta kan det även ingå en rådgivare som kan vägleda dig för att hitta ett lån som passar dig. Om du söker hos flera själv, så tas det ju en UC hos varje aktör. Hos en låneförmedlare så görs det en enda kreditupplysning, som sedan alla banker har tillgång till.

Du som funderar på att samla dina lån och krediter, se till att välja ett alternativ som gör att du får ner månadskostnad på en nivå som känns rimlig för dig och som givetvis bör vara lägre än vad du betalar idag på alla dina lån och krediter.

 

 

Relaterade Artiklar

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm