Snabblån & SMS lån

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att Swiftbanker använder mina personuppgifter för att via e-post, sms och telefonsamtal om allmänna villkor på lånemarknaden, privatekonomi och uppdaterade sammanställningar över lån med långivar och andra tjänster från våra affärspartners. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Läs vår integritetspolicy och läs om våra partners

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Lån snabbt

Snabblån och sms lån är två vanliga begrepp inom låna pengar idag. Både snabblån och sms lån är en form av blancolån. Alltså ett lån utan säkerhet. Tidigare var det vanligt att kunna skicka sms till långivare för att låna pengar, därav namnet sms lån. Även om det vanligaste sättet idag är att ansöka online, via datorn och långivarens hemsida så hänger namnet sms lån kvar. Både snabblån och sms lån har gemensamt att de är på relativt låga summor men har hög ränta och kort löptid, alltså återbetalningstid. Dessa två lån hör till de allra dyraste lånen idag.

Ett snabblån heter så, för att långivarna ofta har möjlighet att låta dig låna samma dag som du får pengarna på kontot. Det är även så att denna typ av lån, de har inte lika högra krav som andra lån. Ofta räcker det att vara 18 år, svensk medborgare med någon form av inkomst.

Snabblån är då man har behov av att få pengar ganska omgående. Det är ofta på grund av en oförutsedd händelse. Snabblån och sms lån finns idag från 1000 kr upp till 50 000 kr. Det är ett lån som kan användas till vad man vill. Det kan vara att du har behov av att laga bilen, måste gå till tandläkaren, köpa ny tvättmaskin med mera. Löptiden på snabblån och sms lån kan ligga på 30 dagar upp till 5 år hos vissa. Allt har att göra med hur stor summa du lånar och av vem.

Vad är snabblån?

Ett snabblån är oftast ett lån utan UC. Det innebär att kreditgivaren tar kreditupplysning via andra instanser. Vanligast är det att det sker via Bisnode eller via Creditsafe. Ett snabblån direkt har ofta med utbetalningstiden att göra. Många kreditgivare har idag så kallad direktutbetalning idag. Det gör att om du ansöker om ett snabblån och blir beviljad, så kan du ha tillgång till de pengar du lånar samma dag. Många långivare har direktutbetalning kopplat till de största bankerna. Det innebär att överföringen av lånet sker i realtid och det på ett par minuter. Andra långivare som erbjuder snabblån direkt, de kan betala ut samma dag, men där spelar klockslaget roll. Om du ansöker och får beviljat, oftast före kl 13, så har du pengarna samma dag, annars bankdagen efter, precis som med privatlån.

 

Snabblån är något som kommer med både fördelar och nackdelar som så mycket annat. Fördelarna med att ansöka om denna typ av lån är att det är ganska låga krav, vilket gör att det ofta är fullt möjligt att bli beviljad även med en eller ett par betalningsanmärkningar. En annan fördel är att det är ett lån som ger dig möjlighet att kunna åtgärda oförutsedda kostnader som uppstått. Givetvis finns det nackdelar med att ta ett snabblån. Bland annat är detta lån ganska dyrt att ta. Det på grund av att lånet har en hög ränta. Det är ofta även kort återbetalningstid. Sedan kan ett snabblån även ge dig sämre kreditvärdighet, om du ansöker om ett sådant hos många långivare. Sedan kan det även kosta dig mer än vad det smakar så att säga. En annan nackdel är att detta lån är lätt att råka använda för onödiga köp eller ren konsumtion.

Även om de flesta snabblån tar kreditupplysning via Creditsafe eller Bisnode, så finns det få som tar UC. Ju fler förfrågningar du har på UC, desto sämre kreditvärdighet får du. De förfrågningar som görs, de ligger kvar i 12 månader. Bisnode har även de så att förfrågningar ligger kvar, men där listas inte dina andra lån och krediter på samma sätt. 

Vad är räntan på ett snabblån?

Snabblån och sms lån är nästan alltid ett så kallat högkostnadslån. Det innebär att dessa lån har en ränta på över 30 %. Även om det ör såå att räntan sätts individuellt baserat på din kreditvärdighet, så är räntan på mellan 30–40 % när det kommer till denna sorts lån. Sedan kan det även tillkomma andra kostnader. Alla kostnader tillsammans utgör totalkostnaden för ditt lån. Övriga avgifter kan bland annat vara startavgift, uttagsavgift och aviavgift.

Om du lånar 10 000 kr på 12 månader med en ränta på 25 % så är den effektiva räntan på 28,07%. Det med en månadskostnad på 950 kr. Totalt belopp du betalar tillbaka är då 11 400. För dig kan det då kosta 1400 kr per månad, med räntan inräknat.

Det finns en del faktorer som kan påverka räntan. Bland annat vad du har i inkomst och om du har andra skulder. Det baseras även på det belopp du vill låna och hur länge. Sedan påverkas räntan även om du har några betalningsanmärkningar samt hur din kreditvärdighet ser ut för övrigt.

Det har ofta talats om snabblån och skyhöga räntor, inte minst genom skriverier i media. Räntorna är ju bra mycket högre än bolån eller andra former av privatlån. Räntorna anges oftast baserat på årsbasis, även om snabblånet har löptid på 30 dagar. Det kan göra att det blir missvisande. Att det är så pass höga räntor som det ändå är, det beror bland annat på att snabblån är ett lån utan säkerhet. Det gör att de som lånar ut pengar inte har någon garanti för att lånet kommer betalas. En annan orsak till höga räntor är löptiden, att den oftast är kort. Det har att göra med att det måste vara lönsamt för de som lånar ut pengar att göra det. Skulle de erbjuda låg ränta och kort avbetalningstid, så tjänar de helt enkelt inte på att låna ut pengar.

Relaterade Artiklar

Vilket är det bästa sms lånet?

Att hitta det bästa sms lånet, det går ju så klart att göra, men det finns en del saker att kolla på. Bland annat är det rätt bra att jämföra villkor, ränta, avgifter och löptider. Så när du ska hitta ett sms lån som passar dig, så se till att kolla av vad lånet har för löptid. Det är en ganska viktig punkt hur snabbt du måste betala tillbaka. Det är ganska vanligt att du har 30 dagar på dig att betala tillbaka det sms lån du tar. Dock kan löptid variera och skilja sig åt hos olika långivare. En del vill att du redan månaden efter betalar tillbaka den summa du lånat plus de extra avgifterna som tillkommer. Hos andra är det möjligt att betala tillbaka en viss del varje månad under en viss tid.

Tänk på att kolla på det som heter effektiv ränta. Det finns de långivare som har låga räntesatser, som är det som syns vid första anblick. Men till det så kommer då den effektiva räntan, som är ett slags mått på räntan + andra avgifter som oftast tillkommer i samband med lånet.

För att hitta ett bra sms lån bör du även kolla på lånesumma så klart. Det finns de som har maxbelopp på ett par tusenlappar, medan andra kan erbjuda 30 000 kr till 50 000 kr. Är det högre lån än så du har behov av, så kan det vara läge att kika på ett privatlån. Större belopp inom sms lån är svårare att betala tillbaka, eftersom det är hög ränta och kort återbetalningstid.

Du kan även jämföra de olika krav som olika långivare har. En del sms lån går att få beviljat även med betalningsanmärkningar hos vissa långivare, medan andra inte accepterar det överhuvudtaget. Något ingen långivare accepterar, det är när du har ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Olika långivare kan även ha olika villkor, så även dessa bör du jämföra. Kolla av om det finns speciella villkor hos den specifika långivare du funderar på att låna av. 

SMS lån som nödlösning

Snabblån, blancolån och sms lån, det är lån som bör ses som en slags nödlösning. Det eftersom det i praktiken är dyra lån. Det bästa är ju att ha en stabil ekonomi med lön som går till att betala av räkningar med mera varje månad. Dock kan det hända vem som helst att det kommer en oväntad utgift. Tyvärr är det många som inte sparat undan pengar för nödsituationer. Det har till och med gjorts undersökningar som visar att många har idag svårt att klara av en extra utgift om 5000 kr under en månad. Men där finns då sms lån att tillgå. Det kan därmed vara en slags lösning om det är så att du behöver laga bilen, gå till tandläkaren eller fått en annan oväntad utgift. 

När ska du undvika sms lån?

Även om sms lån och snabblån kan vara en bra lösning för vissa, så finns det tillfällen där du kanske ska låta bli att ta ett. Det är om du vet med dig att du inte kan betala tillbaka det månaden efter. Du bör inte heller ta sms lån för att spela med, för nöjen eller för att täcka upp ett annat lån med. Det är bättre att tänka långsiktigt. Alla sorters lån, de ska betalas tillbaka och ett lån bör inte ses som en långsiktig lösning. Att ta ett sms lån varje månad för att täcka upp med är inte att rekommendera. Du bör då hellre se över din ekonomi, göra en bra budget och kanske även fundera på ett samlingslån som ett sätt för att sänka dina kostnader på. 

Alternativ till att ta sms lån

Ett sms lån kan vara en bra lösning för stunden eller om du vet med dig att du kan betala tillbaka det månaden efter, som man känner det på mikrolån också. Men det finns andra bra alternativ till att ta ett sms lån. Det allra bästa är att varje månad spara undan en viss summa. Det i ett slags buffertsparande. Det så att du kan ta av de pengarna för att använda till oväntade utgifter.

Andra alternativ till att ta ett sms lån är dessa:

Om du vill ta sms lån för att betala en viss räkning eller betala ett annat lån med, så försök före det att fråga om det går att göra upp om avbetalning. Det kan vara billigare för din del.

Om du vill använda ditt sms lån för att köpa en pryl, så kan ett alternativ att istället köpa det på kredit. Nu är det inte alltid bra att göra det heller, men i vissa fall kan det vara lägre ränta än på ett sms lån.

Ett kreditkort kan vara ett alternativ till ett sms lån. Det eftersom med ett sådant betalar du bara ränta för det du faktiskt använder dig av. Räntan brukar även vara lägre än på sms lån samt ibland bättre möjligheter till delbetalning.

Att låna av familjen eller vänner är även det ett alternativ. Även om det kanske känns svårt att erkänna att det är svårt ekonomiskt, så kan det vara bra att ibland få lite hjälp. Dock bör du inte använda dina vänner eller familj som en bank och låna av dem varje månad. Men enstaka tillfällen är det helt ok att i alla fall fråga dem!

Privatlån som alternativ

Om du vet med dig att du har behov av en större summa än vad ett sms lån kan ge dig, så kan det vara värt att fundera på om du i stället ska ansöka om ett privatlån. Där är det ofta möjligt att låna en högre summa, med något lägre ränta än snabblån, samt att det ofta är längre löptid på ett privatlån. Du kan fundera på även att ta ett samlingslån, om du redan har många snabblån och sms lån med höga räntor. Både privatlån och samlingslån är även de så kallade blancolån, alltså lån utan säkerhet. De har ofta även lite högre krav som de ställer på den som ska låna. Men det gör även att de har möjlighet att erbjuda lägre räntor än sms lån och snabblån. Så du bör fundera på vad det är du vill låna till, varför du ska låna och hur mycket. Är det ett snabblån du behöver, så är det så klart bara att ansöka om ett sådant. Se bara till att jämföra dem alla som vi nämnde ovan.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm