Blancolån

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att Swiftbanker använder mina personuppgifter för att via e-post, sms och telefonsamtal om allmänna villkor på lånemarknaden, privatekonomi och uppdaterade sammanställningar över lån med långivar och andra tjänster från våra affärspartners. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Läs vår integritetspolicy och läs om våra partners

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Bästa blancolån

Ett vanligt lån, det är det som kallas blancolån. Det förekommer idag många olika sorters lån, så som sms lån, privatlån, samlingslån, konsumentlån, mikrolån, snabblån och så vidare, som alla i grund och botten är just ett blancolån. Ett blancolån är alltid ett lån utan säkerhet. Det skiljer sig alltså mot ett bolån, som alltid är ett lån med säkerhet. Där är det bostaden som är själva säkerheten. Talar man om blancolån ränta, så kan den variera, men är oftast alltid högre än vad ett lån med säkerhet är. Blancolån har fått sitt namn efter in blanco, som betyder utan säkerhet.

En stor fördel med att välja ett blancolån, det är att du har rätt att använda det till exakt vad du vill. Det kanske är så att din tvättmaskin gått sönder, du har ett dyrt tandläkarbesök på gång, eller är sugen på att beställa en resa? Alla dessa saker kan du välja att låna till, om du vill.

Blancolån är även ett lån du kan välja om det är så att du vill samla lån. Det innebär då att du tar ett större blancolån, för att betala av alla mindre lån och krediter med.

Det kan finnas många olika anledningar till att du behöver ett blancolån. Dock bör du inte ta första bästa lån, utan se till att jämföra dem. Det så att du kan få bästa ränta, bästa villkoren och en vettig återbetalningstid.

Precis som med allt annat så förekommer det både fördelar och nackdelar med att ta ett blancolån. Det är inte helt utan risk och det är ofta ett lite dyrare lån än vad lån med säkerhet är. Det beror på att kreditgivaren tar en risk i att låna ut pengarna. Det utan att ha en säkerhet de kan kräva in om du inte betalar för dig. 

Vad är blancolån?

Ett blancolån är alltså ett lån utan säkerhet. Det finns idag många lån, som i grunden är ett blancolån, men där långivare valt att kalla det något annat. Ett privatlån är även det ett blancolån så väl som att sms lån, snabblån och mikrolån är det. Vissa billån är även de en form av blancolån, men det finns även billån där man har bilen som säkerhet för lånet.

Med ett blancolån kan du låna pengar som du sedan kan använda till exakt vad du vill. Förvisso finns det de långivare som vill att du ska fylla i vad det är du ska ha dem till, men det kontrolleras sällan att du faktiskt använder dem till det du valt. Däremot kan det vara bra att veta att om du söker hos en låneförmedlare, så får du välja att söka privatlån eller samlingslån. Väljer du samlingslån, så innebär det i vissa fall, hos vissa långivare, att de löser skulderna åt dig.

Du kan välja att använda ett blancolån som ett topplån då du ska köpa bostad. Ett bolån får nämligen inte vara mer på än 85 % av bostadens värde. Det innebär att du måste kunna finansiera de resterande 15 % på egen hand.

Ett blancolån kan även vara ett alternativ för dig som har en betalningsanmärkning. Det finns nämligen de långivare som accepterar att du har ett fåtal sådana.

Jämför blancolån

Ett mycket vanligt användningsområde för blancolån, det är att ta det som ett så kallat samlingslån. Du kanske sedan innan har många små lån och krediter och betalar en hel del ränta för dem alla. Det är då smart att ta ett blancolån i form av samlingslån. Fördelen med det är att du ofta då får en blancolån ränta som är bättre än det du har på dina andra lån och krediter.

Ett blancolån är alltså ett lån där banken inte kräver någon säkerhet eller pant för lånet i någon bostad eller ägodel. Skulle det vara så att du inte kan betala tillbaka ditt lån så har banken ingen pantsatt tillgång eller bostad som kan tvångsförsäljas.

Blancolån lämpar sig väl för följande:

Du kan alltså själv välja vad du ska lägga dina lånade pengar på. Det kan dessutom vara olika saker, inte bara att använda en summa för en sak.

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Hur mycket kan jag låna blancolån?

När man talar om blancolån, så finns det ju olika möjligheter att låna olika summor. Hur mycket du kan låna och hur mycket du får låna är dock skilda saker. Det finns idag blancolån på upp till 600 000 kr så väl som det finns blancolån på 1000 kr. Du kan alltså ansöka om att låna så mycket som 600 000 kr. Men sedan är det inte säkert att du blir beviljad den summan. Det handlar om hur din ekonomi och kreditvärdighet ser ut, hur mycket du får låna.

När du ska ta ett lån, så är det framförallt din privatekonomi samt kreditvärdighet som ligger till grund för banken eller kreditgivarens beslut. Även om du har en hög årsinkomst, så kan tidigare, höga skulder eller många förfrågningar göra att du inte blir beviljad det belopp du har ansökt om.

Ett av grundkraven vid låneansökan är att du som konsument har en stabil inkomst, är minst 18 år samt är folkbokförd i Sverige med ett giltigt svenskt personnummer. Många gånger krävs det även att du har en viss årsinkomst. Du ska även sakna aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.

Ju högre summa du ansöker om, desto hårdare brukar kraven vara. Ofta är det relativt enkelt att få ett mindre blancolån.

Hur mycket du kan få låna beror framförallt på din kreditvärdighet samt din nuvarande ekonomiska situation och ju högre belopp du ansöker om desto mer skärpta blir grundkraven. Det är därmed rätt bra att se till så att du har en kreditvärdighet samt en fast lön och hög disponibel inkomst. Du bör även sakna betalningsanmärkningar.

Ju högre belopp som du ansöker om desto mer skärpta är grundkraven. Du som lånar bör ha en god kreditvärdighet samt en fast lön och hög disponibel inkomst. Dessutom bör du inte ha betalningsanmärkningar.

Det är kreditgivarens utlåningsgräns samt din personliga ekonomi som avgör hur stort blancolån du får ta. För att du ska kunna ha chansen att få ett högre blancolån, så kan det vara bra att se över din ekonomi. Bland annat bör du säga upp eller betala ner eventuella krediter och skulder du har. Se även till att vänta ut att förfrågningar via UC försvinner. De ligger kvar i 12 månader. Du kan även välja att ansöka om lån från långivare som tar kreditupplysning via Creditsafe, eller Bisnode.

Du kan även välja att söka om lån med en medlåntagare, det ökar oftare chansen att få ja.

Vad är en bra ränta på blancolån?

Vanligast summan att låna ligger på mellan 5 000–600 000 kr när man talar om blancolån. Räntan an variera och ligger oftast på en ränta från 2,95% och uppåt. Det finns de som är så kallade högkostnadsslån inom blancolån. Då har de en ränta på över 30 %. Dock är det som så att från 2018 får räntesatsen aldrig vara mer än 40 procentenheter över referensräntan. Denna referensränta bestäms en gång per halvår av Riksbanken.

Då ett blancolån är ett lån som ges utan säkerhet så innebär det även en större risk för banken eller långivaren att låna ut pengar. Det är på grund av denna risk som blancolån aldrig kan få lika låg ränta som ett lån med säkerhet. Vad du får för ränta, det sätts individuellt och det utifrån vad du har för ekonomiska förutsättningar. Där i räknas bland annat inkomst och fast anställning med.

Det är viktigt att tänka på att räntan inte är det enda som påverkar kostnaden på lånet. Det som påverkar kostnaden är även vad för återbetalningstid du väljer eller får. Amorteringstiden påverkar därmed vad du i slutändan får betala totalt. Ju längre återbetalningstid det är, ju högre totalkostnad kan det komma att bli. Det eftersom att du då även betalar ränta under längre tid. Kortare återbetalningstid innebär att du betalar mindre räntekostnad, men kan göra att du har en högre månadsavgift.

I Sverige kan du som längst ha en amorteringstid på 20 år. Dock kan du enligt den fria amorteringsrätten betala av ditt lån snabbare om du vill det.

Låneexempel på ett blancolån:

Om du tar ett blancolån på 100 000 kr som har en löptid på 12 månader samt har en nominell ränta 6,95 % och 0 kr i uppläggnings-/avi­­avgift, så får du en effektiv ränta på 7,18 %. Det totala beloppet för lånet blir då 147 703 kr, med en månadskostnad på 1 026 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Räntan på ett blancolån kan vara rörlig samt att den alltid sätts individuellt efter dina förutsättningar. Det innebär att du för att få en bra ränta, bör jämföra olika lån mot varandra. Det är totalkostnaden du ska kolla på och inte bara räntan.

Faktorer som avgör vad du kan få för ränta är bland annat din kreditvärdighet och återbetalningsförmåga. Det är även faktorer så som historik avseende betalningsanmärkningar som kan påverka utfallet när en långivare gör sin riskbedömning.

Relaterade Artiklar

Lån 100 000 kr till vad du vill

Innan du tar ett blancolån från en vanlig bank eller från en annan långivare så är det som sagt bra att jämföra kostnader. Kolla vad det kostar att lägga upp lånet, om det tillkommer andra avgifter samt vad du ska betala varje månad. Det är även annat som kan ha betydelse då du ska välja lån eller långivare. Det är ju viktigt att långivaren har en bra service samt att det inte är fel om det finns möjligheter att få förlängd återbetalningstid om det krävs eller betalfri månad. En bra ränta är alltså inte det enda som avgör om det är ett bra lån.

Tänk även på att inte ansöka om kredit allt för ofta hos många olika aktörer. Det är nämligen så att varje gång en UC görs, så registreras det och sparas i 12 månader. UC kan även tas om du tecknar abonnemang eller köper på faktura. Det finns dock blancolån där kreditgivaren tar en kreditupplysning via Creditsafe eller Bisnode. De lämnar inte samma spår som en UC gör.

Ska du ta lånet?

Nu när du har koll på vad ett blancolån är, vad du kan använda det till och vet om att det kan vara olika räntor och kostnader, så bör du ställa dig själv den allra viktigaste frågan. Har du råd att ta lånet? Mycket beror ju på vad du vill använda ditt blancolån till. Ibland är det en mycket bra investering. Som i de fall där du använder det som en kontantinsats för bostad eller för att använda till att renovera. Det är även smart att använda det om du tar det som ett samlingslån, eftersom du då kan sänka de kostnader du redan har.

Om det är för ren konsumtion, så kan det vara bra att tänka till lite. Räkna på vad du faktiskt får betala för den där prylen du vill köpa eller den där resan du vill boka. Med ränta, avgifter och amortering kan det bli dyrare än vad det kostar annars. Men om du anser att det är värt det, så är det klart att du ska ta lånet.

Man kan ju se det som så att ett blancolån för att åka på resa är ett sätt att investera i din hälsa. Sen att använda det för att laga eller byta ut saker du har behov av i vardagen kan vara ett måste, då det kan ta allt för lång tid att spara ihop till det.

Är det däremot så att du vet med dig att du kommer få det svårt att betala tillbaka ditt blancolån eller att du ser det när du räknar på det, så kan det vara bra att låta bli. Det kan leda till att du hamnar i ekonomiska svårigheter och en ond cirkel med att ta nya lån för att betala av gamla lån med. Då är det bättre att du försöker få ordning på din ekonomi före. Det så att du kan nå en livssituation som du känner dig nöjd med.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm