Konsumentlån

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att Swiftbanker använder mina personuppgifter för att via e-post, sms och telefonsamtal om allmänna villkor på lånemarknaden, privatekonomi och uppdaterade sammanställningar över lån med långivar och andra tjänster från våra affärspartners. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke. Läs vår integritetspolicy och läs om våra partners

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Konsumentkredit

Konsumentlån, konsumtionslån eller konsumtionskredit, det är alla namn för samma sak. Det är ett lån för konsumtion helt enkelt. Ett konsumentlån är samma sak som ett lån utan säkerhet. Det innebär att det även är ett blancolån. Det är idag rätt så vanligt att ta ett lån som är avsett för någon form av konsumtion. Konsumtion i sig är att använda eller bruka varor och tjänster. Det innebär att ett konsumentlån kan användas för att köpa en viss pryl som en ny stereo, men även för att använda till att köpa en resa. Ett konsumtionslån kan alltså användas till att köpa kläder, elektronik, mat, nöjen och så vidare. Det är en form av privatlån, som går att använda för det du vill. Det är ingen som kommer att fråga dig vad du ska ha lånet till. Så oavsett vad det är du behöver ha pengar till så kan ett konsumtionslån vara ett alternativ. Precis som med ett blancolån eller ett privatlån så kan ett konsumentlån användas som kontantinsats då du ska köpa hus, så väl som för att köpa bil, laga något som gått sönder, eller betala en oväntad utgift.

Idag finns det flera aktörer som erbjuder konsumtionslån med eller utan UC. Vad det innebär är att en del väljer att ta kreditupplysningen via UC, medan andra tar kreditupplysningen via Creditsafe eller Bisnode.

Som med alla typer av lån så är det viktigt att tänka på att du en dag ska betala tillbaka det du lånat. Så innan du tar ett sådant här lån, räkna på din ekonomi så att du vet att du kan betala av det. Jämför även olika alternativ, då det finns lån med olika räntor. En del av lånen för konsumtion kan vara så kallade högkostnadskrediter, som då har en ränta på över 30 %.

Det är alltid bra att jämföra olika lån, oavsett vad de benämns som. Det så att du får ett lån som passar dig, både med summa att låna, vad det kostar att låna och återbetalningstid.

Vad är konsumtionslån?

Konsumtionslån och konsumentlån är samma sak och det är helt enkelt ett lån att ta för att du vill köpa något. Det kan vara en vara eller en tjänst, alltså något du ”konsumerar”. Detta är ett lån som är för just konsumenter. Dock är det även samma sak som privatlån och blancolån. Summan som du kan låna till konsumtion varierar, beroende på var du söker. Det går att låna upp till 600 000 kr hos vissa medan andra erbjuder lägre summor.

Ett konsumtionslån kan även vara i form av mikrolån, minilån, snabblån eller smslån. Dessa tillhör dock oftast till det som kallas för högkostnadskredit. Det gäller att hitta ett lån med bra ränta, så att det inte slutar med att det du köper för dina lånade pengar kostar dubbelt så mycket som om du köpt det kontant.

Det som skiljer olika konsumtionslån åt utöver ränta, är vad det är för krav på lånet. Högre summor och låga räntor kräver oftast att du har en god kreditvärdighet.

Det går att låna pengar till konsumtion på olika sätt. Antingen väljer du själv en långivare eller så vänder du dig till en låneförmedlare. Där brukar det dock kallas för privatlån, samt att de även brukar erbjuda samlingslån.

Generella krav för att ansöka om ett konsumtionslån:

En fördel med att låna pengar till konsumtion är att du inte behöver ha någon form av säkerhet för att kunna få lånet beviljat. Det just på grund av att det är ett lån utan säkerhet. Det skiljer sig alltså mot ett bolån, där bostaden står som säkerhet för lånet.

För att bli beviljad ett konsumentlån bör du ha en fast inkomst, samt en bra eller åtminstone hyfsad kreditvärdighet. Det finns långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Det som dock ingen långivare accepterar, det är att du har en skuld hos Kronofogden. Så till vida det inte är ett saneringslån eller omstartslån.

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Vad är konsumentkredit?

Ibland talar man om att ett konsumtionslån, är en konsumentkredit. Det innebär att det kan dels vara ett lån, dels en slags kredit. Det finns ju idag så kallade kontokrediter att använda. Det som skiljer en kontokredit mot ett vanligt lån är att kontokrediten fylls på i takt med att du betalar av. När du ansöker om en sådan kredit får du en viss summa beviljad. Du kan ta ut hela summan, eller bara en del av den. Sedan kan du använda det du har kvar vid ett senare tillfälle. Samtidigt så kan en konsumentkredit helt enkelt bara vara ett annat namn för ett konsumentlån. Kärt barn har ju många namn som det heter, inte minst inom lånevärlden. Ska man hårdra det så finns det ”egentligen” bara två sorters lån. Det är lån med säkerhet och lån utan säkerhet. Sedan kan lån utan säkerhet i sig ha många olika sorters namn så väl som många olika sorters villkor.

Vad är konsumentlån?

Ett konsumentlån avser olika sorters lån och krediter för konsumtion. Det innebär att det är ett lån specifikt för konsumenter. Dock finns det olika konsumentlån, så väl som olika benämningar på dem. Vi har ju redan varit inne på att det finns konsumentkredit i form av kontokredit till exempel. en konsumentkredit kan även vara ett kreditkort. Det eftersom att du med ett kreditkort kan köpa vad du vill. Skillnaden mot ett vanligt lån är att du har en viss kredit att använda dig av. Det du handlar med ett kreditkort kan du betala tillbaka månaden efter, antingen hela summan, eller genom att delbetala.

En annan variant av konsumentlån det är faktiskt att köpa på faktura. Du köper något som du inte behöver betala direkt. Utan du får hem varan först, samt en faktura på kostnaden. Denna ska oftast betalas inom 14 eller 30 dagar. Det finns även de som erbjuder köp med delbetalning, så att du så att säga har ett konto hos en specifik affär.

Inom konsumentlån finns då även privatlån som vi redan varit inne på. Samma att det kan vara en högkostnadskredit. Den senare har alltid en effektiv ränta på över 30 % och brukar oftast benämnas som snabblån.

Eftersom att konsumentlån är lite samma sak som ett privatlån så kan det vara värt att ansöka om lån via en låneförmedlare. Det gör att du kan få flera förslag på lån och har möjlighet då att välja den aktör som erbjuder dig lägst ränta. Tänk dock på att även jämföra andra saker, så som hur bra de är för övrigt. Om det är viktigt för dig att det ska vara smidig utbetalning eller ett måste att det finns egna sidor där du kan ha koll på lånet, så är det bra att välja långivare även efter det.

Att tänka på innan du tar ett konsumtionslån

Som med alla typer av lån, så är det bra att tänka över vissa saker innan du bestämmer dig för att låna. Det du bör göra är att fråga dig själv om det är nödvändigt att ta ett lån eller om det är möjligt att spara pengar för konsumtion. Fundera även på om det är möjligt eller lämpligare att öka bolånet. Om det är ett konsumentlån du vill ta, se då till att jämföra olika lån hos olika aktörer. Det du främst bör kolla på är den effektiva räntan. För att få exakt ränta fastställd på ditt lån, så krävs det nästan alltid att du gör en ansökan. Det eftersom att långivare baserar den på din kreditupplysning.

En sak du kan göra, det är att begära långivarens SEKKI. Alltså ett representativt exempel.

Något många låneaktörer gör, det är att skriva ut ”ränta från…” och så den lägsta räntan. Dock är det ju så att de även har en högsta ränta och du kan hamna mitt emellan dessa nivåer. Det är bra att vara medveten om!

Tänk på att konsumentlån i form av snabblån ofta kommer med skyhöga räntor och kort återbetalningstid. Om det är delbetalning av vara du satsat på som en variant av konsumtionslån, se då till att följa betalningsplanen du får. Annars kan räntan öka en hel del! Samma sak att du bör se till så att det inte går vidare, till andra instanser, för då kan det bli en hel del övriga kostnader som är rätt så onödiga att behöva betala.

Behöver du verkligen låna?

Visst kan det kännas lockande att ta ett konsumtionslån för just det du vill konsumera, men det är bra att tänka till före. Förvisso kan ett lån göra att du direkt kan köpa det du behöver eller vill ha. Men i slutändan kan det kosta mer än vad det smakar. Låt oss säga att du tar ett konsumentlån på 10 000 kr för en viss sak du köper, som då kostar just 10 000 kr. Om lånet har 0 kronor i uppläggnings- och aviavgifter och 20 % i ränta så blir din månadsutgift 265 kr. Om du valt att betala av den på 5 år, så ska du betala 15 896 kr. Varan som hade kostat 10 000 kr om du köpt den kontant kostar med detta lån alltså 50 % mer!

Det är därmed bra att fundera på om det är värt att låna pengar för det du vill köpa. I vissa fall kan det löna sig att spara till det du vill ha eller det du vill göra. Om du bestämt dig för att det är värt att låna, så är det bra att se om det är så att du har råd att låna. Du bör därför gå igenom din privatekonomi så att du ser att din ekonomi klarar kostnaden för ett lån. Tänk även på att inkomster kan förändras. Vad händer till exempel om du blir arbetslös, innan du betalat av lånet?

Relaterade Artiklar

Att tänka på innan du tar ett konsumtionslån

Som med alla typer av lån, så är det bra att tänka över vissa saker innan du bestämmer dig för att låna. Det du bör göra är att fråga dig själv om det är nödvändigt att ta ett lån eller om det är möjligt att spara pengar för konsumtion. Fundera även på om det är möjligt eller lämpligare att öka bolånet. Om det är ett konsumentlån du vill ta, se då till att jämföra olika lån hos olika aktörer. Det du främst bör kolla på är den effektiva räntan. För att få exakt ränta fastställd på ditt lån, så krävs det nästan alltid att du gör en ansökan. Det eftersom att långivare baserar den på din kreditupplysning.

En sak du kan göra, det är att begära långivarens SEKKI. Alltså ett representativt exempel.

Något många låneaktörer gör, det är att skriva ut ”ränta från…” och så den lägsta räntan. Dock är det ju så att de även har en högsta ränta och du kan hamna mitt emellan dessa nivåer. Det är bra att vara medveten om!

Tänk på att konsumentlån i form av snabblån ofta kommer med skyhöga räntor och kort återbetalningstid. Om det är delbetalning av vara du satsat på som en variant av konsumtionslån, se då till att följa betalningsplanen du får. Annars kan räntan öka en hel del! Samma sak att du bör se till så att det inte går vidare, till andra instanser, för då kan det bli en hel del övriga kostnader som är rätt så onödiga att behöva betala.

Välja rätt sorts lån

Det finns ju många olika låneformer att välja på idag. Det är därmed inte alltid det lättaste att veta vad det är för lån som passar dig. Mycket beror ju på vad du ska använda lånet för. Det är alltid bra att ha en avsikt för ditt lån, inte bara låna för skojs skull så att säga. Oftast är det som så att lån med säkerhet, det är de lån som kostar dig minst, sett till ränta och avgifter. Så lån för bostad är ofta ett bra lån, så att säga. Dock kan ett privatlån eller ett konsumentlån även det vara fördelaktigt. Ett sätt att använda det på är ju att renovera upp bostaden. Det höjer värdet på huset, eller lägenheten och ses då som en bra investering.

Sedan kan ju ett lån till en resa ses som en investering i sin hälsa. Liksom att det kan vara ett måste att låna för att laga bilen, för att du pendlar till jobbet. Då är det en investering i att du fortsatt kan ha en stadig inkomst.

Det kan vara bra att tänka på att det lån du tar, det ska vara långsiktigt hållbart. Oavsett om det är ett snabblån eller mc lån. Det är därför du bör titta på den effektiva räntan, eftersom det är vad som visar vad lånet kommer att kosta dig totalt med ränta, amortering och alla avgifter.

För att göra det enkelt för dig själv att hitta ett passande lån, så är det inte fel att vända dig till en låneförmedlare. De samarbetar oftast med många olika banker, ibland upp till 40 olika. Det gör att du kan få många förslag på lån. Sedan är det bara för dig att bestämma hos vilken långivare du vill ta ditt lån. Fördelen med att söka på detta vis är att det bara görs en enda kreditupplysning. Det via UC. Denna delas sedan av alla banker som är anslutna till låneförmedlaren. Skulle du på egen hand göra ansökningar hos alla banker, så blir det en ny kreditupplysning för varje ansökan du gör. Det kan leda till att din kreditvärdighet blir sämre.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm