Lån 100 000 kr

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att swiftbanker.se håller mig uppdaterad om lån och krediter via e-post eller sms. Jag kan närsomhelst avanmäla mig detta här

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Bra lån

Om det är så att du funderar på att låna en summa om 100 000 kr, så är det oftast i form av ett privatlån. Det kan även vara ett billån, renoveringslån och samlingslån. Sms lån 100 000 är sällsynt, då den typen av lån oftast bara går upp till 50 000 kr. Dock kan det finnas de aktörer som har snabblån som erbjuder just lån 100 000 kr. För att bli beviljad denna summa, då du söker, så gäller det att du har en god eller utmärkt kreditvärdighet. De allra flesta lån 100 000 kr är lån utan säkerhet, alltså ett blancolån.

Det finns chanser att låna en summa om 100 000 kr hos din vanliga bank så väl som hos traditionella långivare. Räntan kan variera, beroende på långivare och din kreditvärdighet. Har du en god kreditvärdighet, så ger det oftast lägre ränta. Lite sämre kreditvärdighet kan innebära att du får låna, men till lite högre ränta. Det kan även krävas en medsökande.

Om du ska låna 100 000 kr så är det rätt bra att jämföra olika långivare mot varandra. Det du bör titta på är avgifter, ränta, löptid och handläggningstid. Just ränta och avgifter ger dig svar på hur mycket lånet kommer att kosta dig. Det tillsammans med löptid svarar för hur stor summa per månad du måste betala in. 

Lån 100 000 kr till bilköp

Ett lån 100 000 kr kan användas för att köpa bil med. Det finns två alternativ när du ska köpa bil. Det ena är att du tar ett billån, det andra är att du väljer ett privatlån. Vissa billån är lån med säkerhet, där bilen då står som säkerhet. Du får dock inte låna till vad hela bilen kostar, utan oftast bara upp till 80 % av bilens värde. Resterande 20 % måste du betala kontant, eller ha en inbytesbil för att täcka upp. Dessutom kan du bara köpa din bil hos en bilhandlare. Fördelen med ett billån med säkerhet är att du oftast får en ganska bra och låg ränta.

Väljer du ett privatlån, så kan du välja själv om du ska köpa en bil hos bilhandlare eller om du hellre vill köpa av en annan privatperson. Ett privatlån är ju helt utan säkerhet och kan används till vad du vill. Dock är det något högre ränta än vad ett billån har. 

Lån 100 000 kr till renovering

Ett lån 100 000 kr kan även användas för renovering. Med denna summa kan du göra om en hel del hemma. Att låna pengar för att renovera med, det går även det att göra på två olika sätt. Dels kan du se över om du har utrymme i ditt bolån, för att höja upp det. Ett bolån får vara på max 85 % av bostadens värde. Om du har betalat av på ditt bolån under längre tid, så kan det ha sjunkit ner, så att du kan låna upp till 85 % igen.

Om du inte har utrymme i ditt bolån, så finns alternativet privatlån. Fördelen med att låna 100 000 kr i form av ett privatlån är att du då kan använda dem till vad du vill. Du kan göra en badrumsrenovering, renovera köket eller vad du vill.

Att låna för att renovera är en bra investering. Det ökar för det mesta bostadens värde. Det är bra att öka det, i fall om att du ska sälja det någon gång, eller för att höja bolånet till något annat. Värdera gärna om huset efter att du har renoverat. 

Lån 100 000 för samla lån

Det går även ta ett lån 100 000 kr för att samla andra lån och krediter med. Du kanske har många små och dyra lån och krediter sedan tidigare som ligger på just runt 100 000 kr. Då kan det vara smart att ta ett nytt, större lån, så att du kan betala av alla de mindre. Kvar sedan har du bara ett lån, med en ränta och en betalning varje månad. Att samla sina lån gör oftast att man kan sänka sina kostnader på ett bra sätt samt att det förenklar vardagsekonomin. När du ska samla lån, så kan det vara smart att göra det via en låneförmedlare. Eftersom de allra flesta som lånar ut 100 000 kr tar UC, så är det värt att inte dra på dig för många förfrågningar på egen hand. Ansöker du själv om ett lån, hos flera banker och långivare, så tar alla varsin UC. Söker du via en låneförmedlare, så tas en enda UC, som alla banker kan ta del av. För det är ju så att låneförmedlare, de samarbetar med många olika banker. För din del kan det innebära att du får många förslag att välja mellan. Det gör det oftast lättare att hitta det bästa lånet till lägst ränta. 

Sms lån 100 000

Du som funderar på om det finns sms lån eller snabblån 100 000 kr, så är det som så att det i stort sett inte finns. Denna typ av lån är ofta på mindre summa, från 500 kr upp till 50 000 kr. Det kan finnas någon enstaka aktör, som erbjuder 100 000 kr och kallar det för snabblån. I dag finns det ju så många termer för lån, även om många av dem är blancolån. Så det gör att långivare kan kalla dem lite vad som helst. Dock är just sms lån allt som oftast en term för mindre lån, med kortare löptid och högre ränta. Ska du låna så pass stor summa som 100 000 kr, så är det bättre du riktar in dig på att hitta ett passande privatlån. Det även om du kan ta flera sms lån för att nå upp till 100 000. Men det är inte att rekommendera, då det kan komma att bli dyrt för dig!

Lån 100 000 kr till vad du vill

När man talar om lån 100 000 kr så är det främst i termen privatlån. Det är då helt enkelt ett lite större lån, utan säkerhet. Privatlån är oftast på mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Så är det just 100 000 kr du vill låna, så är det bra att kolla av olika aktörer som erbjuder privatlån. Oftast kan du få det mest fördelaktiga lånet om du ansöker via en låneförmedlare. Den stora fördelen med att ta ett privatlån, det är att du kan använda dessa pengar till exakt vad du vill. Du behöver oftast inte tala om vad det är du ska använda pengarna till, så vidare du inte väljer att ta det som kallas samlingslån.

Ett lån på 100 000 kr kan du alltså använda till att köpa något du vill ha, betala en resa med, eller för att ha som topplån/kontantinsats då du ska köpa bostad. Det är ju så att när du tar ett bolån, så får du bara låna 85 % av vad bostaden är värd. Det innebär att de övriga 15 % som det kostar, dessa pengar måste du betala själv, kontant eller genom att ta ett blancolån.

När det gäller lån utan säkerhet så går det inte att låna hur stor summa som helst, utan det finns alltid ett maxtak. Räntan på privatlån kan vara olika, den är ofta högre en på ett bolån, men lägre än vad sms lån och snabblån har. Oftast kan du få en ränta på mellan 3 och 22 %. Vad just du får i ränta när du lånar 100 000 kr, det beror på dina ekonomiska förutsättningar och din kreditvärdighet. 

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Krav for at låna 100 000 kr

Lån kommer alltid med krav. Dessa krav kan variera mellan olika långivare. Dock finns det oftast generella krav som gäller hos alla som lånar ut 100 000 kr. Det är att du ska vara minst 18 år gammal, bosatt i Sverige i minst ett år, vara svensk medborgare, ha en deklarerad inkomst samt sakna skulder hos Kronofogden.

En del kan ha att du måste tjäna en viss summa varje år, medan andra anser det räcker att du har en stadigvarande inkomst varje månad. Oftast då via lön eller pension.

Skuldsaldo hos Kronofogden är något som i stort sett ingen långivare accepterar. Det finns dock de aktörer som är ok med att du har en eller få betalningsanmärkningar. Dessa ska dock helst inte vara allt för nya.

De slutgiltiga kraven hos de olika långivarna är som sagt olika, och de gör alla olika bedömningar och riskanalyser. Därför kan det vara bra att ansöka om lån 100 000 kr hos låneförmedlare, eftersom du då kan få förslag från flera olika banker. 

Grundkrav för att låna 100 000 kr

Individuell ränta på lån 100 000 kr

När du ansöker om lån 100 000 kr, så är det vanligt att det då blir en individuell räntesättning. Det innebär att du tilldelas en räntesats som baseras på din kreditvärdighet. Du som har en bra betalningsförmåga har därmed lättare att få en lägre ränta, än den som har sämre betalningsförmåga. Den slutgiltiga räntan för ett lån på 100 000 kr kan alltså variera, beroende på hos vem du ansöker hos och hur din egen ekonomi ser ut. Du bör inte heller stirra dig blind på räntan, utan även kolla av alla andra avgifter som höjer totalkostnaden för lånet.

Kan jag låna 100 000 kr med betalningsanmärkning?

Långivare idag har alla olika krav. Många av dem accepterar inte att du har betalningsanmärkningar. Det eftersom att de anser att det är en högre risk att låna ut, då du tidigare inte skött dina betalningar. Men, det finns även de aktörer som anser att en låntagare inte ska straffas för tidigare misstag. Därmed finns det flera långivare som accepterar att du har en eller ett fåtal betalningsanmärkningar. Dock ska de helst inte vara allt för nya eller för många. Det bör även ha gått minst 6 månader sedan du hade ett skuldsaldo. Att få lån med ett aktivt skuldsaldo är inte möjligt. Viktigt att tänka på är att du inte är garanterad att få lån 100 000 kr även om långivaren accepterar betalningsanmärkningar. Det görs alltid en individuell bedömning av en mängd olika faktorer.

Låna 100000 kr utan UC?

Oavsett vad för lån du ansöker om, så görs någon form av kreditupplysning. Det är nämligen lag på det. Dock är det så att olika aktörer kan välja att göra den hos olika instanser. Det allra vanligaste är att de tar en UC som det kallas. Det är då en kreditupplysning hos Upplysningscentralen. En förfrågan hos dem, den ligger kvar i 12 månader. Ju fler förfrågningar du har hos UC, desto sämre blir dessvärre din kreditvärdighet.

Det finns dock aktörer som väljer att ta sin kreditupplysning via Bisnode, eller via Creditsafe. Oftast kallas det då lån utan UC. Dock är det få aktörer som erbjuder lån 100 000 utan UC.

När det gäller lån 100 000 kr, så är det främst UC som används. Det eftersom de som lånar ut vill garantera sig om att du kan betala tillbaka. Via den kreditupplysningen får de nämligen tillgång till din årsinkomst, dina övriga skulder, om du äger en fastighet, samt tidigare förfrågningar. 

Använd en låneförmedlare

Ett lån 100 000 kr finns att hitta hos en mängd olika banker, aktörer och långivare. Det kan vara svårt att veta var du kan hitta det mest förmånliga lånet med lägst ränta. Det är därför en god idé att använda dig av en låneförmedlare för att ansöka om lån 100 000 kr. Många gånger samarbetar långivare med upp till 40 olika banker och långivare. Det gör att du kan komma få förslag från flera. Sedan är det bara att välja den som ger dig lägst ränta och lägst totalkostnad. Det är enklare att jämföra på detta vis, än att försöka låna hos många samtidigt. Du bör undvika att ansöka på många ställen samtidigt på egen hand, eftersom det varje gång du ansöker får en ny förfrågan hos UC. Söker du hos en förmedlare, så tar de bara en enda UC, som alla banker har tillgång till. 

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm