Lån 300 000

Ansök för ett lån idag.

Hitta ditt bästa lån här

Hur mycket vill du låna?

Välj lånebelopp:

5000
Namn
Postadress
Jag samtycker till att swiftbanker.se håller mig uppdaterad om lån och krediter via e-post eller sms. Jag kan närsomhelst avanmäla mig detta här

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

*Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-09.  Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% – 29,99%

Lån nu

Ett lån på 300 000 kr är kanske något du har behov av? Den summan är ganska hög, så troligen är det så att du vill investera i något, eller kanske samla dina lån? Att låna 300 000 kr är fullt möjligt hos många långivare idag. De flesta lån 300 000 innebär dock att det görs kreditupplysning i form av UC. Det eftersom summan är så pass hög och långivaren vill försäkra sig om att du klarar av att betala tillbaka det. Det är främst lån utan säkerhet, alltså ett blancolån det är tal om när man väljer lån 300 000. Det kan i vissa fall vara ett billån, där bilen står som säkerhet. Allra vanligast är det dock att det är ett privatlån du kan ta på denna summa.

 

Innan du lånar denna summa pengar, så är det viktigt att fundera på vad det är du ska använda dem till. Du bör även räkna på vad det kommer att kosta dig. Du bör då se till lånets totala kostnad. Det beror på vad du får för ränta, hur lång löptiden är samt om det är andra avgifter.

Oavsett vad det är du behöver ha 300 000 kr till, så kan det smartaste sättet att söka på vara via en låneförmedlare. Det oavsett om det är ett privatlån eller ett samlingslån. Oftast kan du vid ansökningstillfället klicka i om du ska samla lån. Du kan så klart även välja en specifik långivare att söka hos.

Om du ska söka ett lån på 300 000 kr, så kan det vara bra att ha med en medsökande. Det ökar så att säga chansen att få lånet. Det eftersom då kan banken basera sin bedömning på två inkomster.

Låna 300 00 utan UC?

Oavsett summa som du ansöker om, via förmedlare, eller direkt hos en specifik långivare, så tas det alltid en kreditupplysning. Det är mycket vanligt att denna kreditupplysning görs via UC, som står för Upplysningscentralen. Särskilt om det är högre lånesummor. Det kan finnas enstaka aktörer som tar andra typer av kreditupplysningar vid lån 300 000. Det kan då vara via Bisnode eller via Creditsafe. Dock är det oftast så att vid lån 300 000 så kommer de vilja att ta en UC. En sådan förfrågan blir sedan kvar i 12 månader. Så andra som tar en UC på dig inom den perioden kan se att du har flera förfrågningar. Ju fler förfrågningar du har, desto sämre kan din kreditvärdighet bli. Om du är osäker på hur ditt kreditbetyg ser ut, så kan du kolla upp det via minuc.se eller genom att ladda ner appen Kreddy.

Väljer du att ansöka om lån 300 000 via en förmedlare, så blir det bara en enda UC. Den får sedan alla banker tillgång till att se. Det kan vara ett bra sätt att undvika att dra på dig många förfrågningar.

Hur kan jag få så låg ränta som möjligt när jag lånar 300 000?

Ränta är ju något som ska betalas, oavsett vad du tar för lån. Ju högre lån och ju längre återbetalningstid det är, desto mer ränta blir det för din del att betala. Det är ju bra att få en så låg ränta som möjligt på ditt lån 300 000. För att du ska kunna hitta bra lån, med låg ränta, så är det bra att jämföra olika långivare. Stirra dig inte blind på summa att betala per månad utan kolla även vad den effektiva räntan ligger på, om det tillkommer andra avgifter och så vidare. Det är alltså totalkostnaden för lånet du bör jämföra.

Ju snabbare du kan betala tillbaka, desto mindre ränta totalt blir det att betala. Men du bör se till att välja en återbetalningstid som passar dig och din ekonomi. De flesta privatlån av denna storlek erbjuder en återbetalningstid på upp till 20 år. 

Swiftbanker kan hjälpa dig att hitta ett lån

Se hur det fungerar här:

Ansök

Ansök snabbt via vårt onlineformulär

Erbjudande

Du kommer att få ett lånerbjudande omedelbart

Snabb utbetalning

Snabb betalning vid godkännande

 

Kreditvärdighet

Det som en bank eller långivare alltid gör av dig som låntagare, det är en så kallad riskbedömning. Den baseras på din tidigare historik. Har du ett lågt kreditbetyg så bedöms din ekonomi att vara osäker. Det kan vara att du ofta tar lån eller handlar på faktura. Eller att du har många små lån hos många banker. Andra faktorer för hur bra din kreditvärdighet är baseras på vad du har i inkomst, vad du har för civilstatus, hemort samt vad du har för andra fasta utgfifter. 

Betalningsförmåga

En annan bedömning som banken gör, är huruvida du kan betala tillbaka lånet eller inte. Det är nämligen så att enligt god redovisningssed, så ska en bank aldrig låna ut mer pengar till din, än vad du rimligen har förmåga att kunna betala tillbaka. Betalningsförmågan baseras bland annat på hur din disponibla inkomst ser ut varje månad samt även hur säker den är. Det är alltså till fördel om du har en fast anställning, med hög lön, samt fasta kostnader varje månad.

Det är då kombinationen av din kreditvärdighet och betalningsförmåga som avgör om du får låna pengar samt hur mycket du faktiskt får låna.

Om du vill ta ett lån 300 000 utan säkerhet, så är det en del kriterier du måste uppfylla. Exakta krav som måste uppfyllas kan variera mellan olika långivare. Generellt är det dock som så att du ska vara minst 18 år, ha en fast anställning, vara svensk medborgare och bo i Sverige. Du får inte heller ha ett skuldsaldo hos Kronofogden.

Det är dock flera faktorer som långivare kollar på för att ansöka eller avslå din ansökan. Bland annat kan det spela roll om du har barn under 18 hemma, om du är gift eller singel samt om du har andra skulder, krediter och lån sedan tidigare. 

När du gör en ansökan på 300 000 så gör banken en individuell bedömning av din ekonomiska och sociala situation. Det för att få en samlad bild av dig och din ekonomi. Det är denna samlade bild som avgör hur mycket en bank är villig att låna ut till dig. Du måste dessutom uppfylla de övriga kriterierna. Olika banker har olika sätt att behandla låneansökan på. Hos en del sköts det automatiskt medan andra gör en manuell hantering. Bara för att en bank säger nej, så innebär det inte att alla andra gör det. Det är just därför det är bra att söka via en förmedlare.

Faktorer som avgör om du kan få lån eller inte, oavsett bank är din kreditvärdighet och din betalningsförmåga. 

Öka dina chanser att få låna 300 000

Det går att göra en del saker för att öka dina chanser att få låna 300 000. Ett sätt är att söka tillsammans med en medlåntagare. Det innebär då att ni är två personer som delar på låneansvaret. Det minskar risken för banken. Två inkomster anses säkrare än bara en.

Ett annat sätt att förbättra dina chanser att få låna 300 000 är att säga upp avslutade kreditkonton. Ibland är det så att de så att säga ligger och skräpar på ditt kreditutdrag vilket kan påverka ditt kreditbetyg på ett negativt sätt. Har du lån registrerade på dig, på UC, men betalat dem, se till att ringa kreditbolagen för att säga upp dem helt samt se till att de registrerar det till UC att de är betalda.

Låna 300 000 kr till handpenning

Är det så att du ska köpa bostad, så får ditt bolån inte vara mer än 85% av bostadens värde. De övriga 15 % av köpesumman är alltså något du måste stå för själv. Denna summa kallas oftast för kontantinsats eller handpenning. Har du inte sparat undan pengar sedan innan för att täcka dessa 15 %, så kan det vara ett måste att ta ett extra lån till det. Det i form av ett blancolån. Om du då köper en bostad för 1 000 000 kr, så blir bolånet på 850 000 kr. Sedan är det ytterligare 150 000 kr du måste betala och det på egen hand, eller via att ta ett till lån.

Låna 300 000 till att köpa bil

Ett lån 300 000 kan även vara för att du vill köpa en bil. Här har du två alternativ. Du kan låna 300 000 kr med eller utan säkerhet. Ett billån med säkerhet innebär att bilen är det som man har som säkerhet. Du kan då få ett lån upp till 80 % av vad bilen kostar. De 20 % som är kvar, de ska du betala kontant eller genom att ha en inbytesbil. Billån med säkerhet är oftast då du köper av en auktoriserad bilhandlare. Det gäller inte när du köper en begagnad bil av en privatperson. Det du kan göra är att ta ett billån utan säkerhet. Alltså ett vanligt privatlån eller blancolån. Ibland kan syfte med lånet anges. Anger du köpa bil så innebär det dock inte att bilen är säkerhet. 

Låna 300 000 för att samla dina lån

Ett lån 300 000 kan även vara bra om det är så att du vill samla dina lån. Ett samlingslån är bra att ta om det är så att du sedan innan har många små lån och krediter med hög ränta. Syftet med samlingslånet är då att du kan sänka ränta, sänka dina kostnader samt underlätta för dig själv genom att bara ha ett enda lån att betala på. Du som vill samla dina lån, du kan antingen ansöka om lån 300 000 hos en specifik långivare eller gå via en förmedlare. Hos de flesta förmedlare idag kan du fylla i att det är till samlingslån pengarna är. Fördelen att söka samlingslån på det sättet är att du med en enda UC kan få förslag från flera olika banker. En del banker har dock något som kallas lösenkrav. Det innebär att det är banken som löser de skulder du har. Andra banker betalar ut ditt lån på ditt konto, så att du på egen hand får lösa dina andra skulder. Det finns många fördelar med att ta ett samlingslån. Bland annat kan det vara för att göra en slags ekonomisk sanering, så att du förbättrar din ekonomi. På sikt får du en bättre kreditvärdighet, vilket kan vara bra om du framöver planerar att ta ett bolån. Du får även över mer pengar mer månad, som kan vara smart att lägga på ett sparande.

Fler saker att tänka på innan du lånar 300 000

Det är ju en del saker att tänka på inför att låna 300 000. Du bör inte ta första bästa långivare, samt inte heller låna för lånandets skull. Det är bra att ha ett syfte med de pengar du lånar. Det oavsett om det är så att du ska köpa ett fordon, behöver en kontantinsats eller ska samla dina lån. Tänk även på att normalt sett så måste du ha en fast anställning för att få låna en så här så pass hög summa. Om du vet med dig att du snart kommer förlora jobbet, eller att du har ett vikariat, så bör du vänta med att låna tills du har en anställning som är fast.

Är det så att din ekonomi inte är superstark samt att du kanske även saknar en buffert, så bör du välja en längre återbetalningstid. Om du sedan har möjlighet att lösa det i förtid, så kan du så klart välja att göra det. Men det är bättre att garantera dig själv att du har råd att betala av varje månad.

Det kan även vara en god idé att fundera på att ta ett låneskydd i samband med ditt privatlån. Med ett sådant skydd, så kommer amorteringarna och ränteutgifterna fortsätter att betalas, det även om du råkar bli långtidssjukskriven eller arbetslös.

En annan sak som är bra att kolla upp, är om den bank du väljer har möjlighet att kunna erbjuda en eller flera betalningsfria månader om året. Det kan vara bra att ha minskade kostnader en viss månad, som december till exempel vid jul, eller då det är dags för semester och du vill ha extra pengar över.

Betingelser og privatlivspolitik

Integritetspolicy

SwiftBanker ägs av Lacuna Digtal ApS. Lacuna Digital tar processen av dina personuppgifter på största allvar. Integritetspolicyn förklarar nedan hur din data hanteras på webbplatsen.

DATAANSVARIG OCH KONTAKTINFORMATION

Lacuna Digital ApS
CVR-nr. 38985981
Glentevej 47
2400 København NV
Danmark

E-post: info@swiftbanker.se

Introduktion

När du besöker vår hemsida samlas information in om dig, som används för att anpassa och förbättra vårt innehåll och för att öka värdet på de annonser som visas på webbplatsen. Om du inte vill att information ska samlas in bör du radera dina cookies och avstå från att använda webbplatsen vidare. Nedan har vi mer ingående angivit vilka uppgifter som samlas in, deras syfte och vilka tredje parter som har tillgång till den.

Cookies (kakor)

Webbplatsen använder ”cookies”, vilket är en textfil som lagras på din dator, mobil eller liknande för att känna igen den, komma ihåg inställningar, utföra statistik och rikta annonser. Cookies kan inte innehålla skadlig kod som virus.

Det är möjligt att radera eller blockera cookies. Se hur man gör här: http://minecookies.org/cookiehandtering

Om du raderar eller blockerar cookies kan annonser bli mindre relevanta för dig och visas oftare. Du kan också riskera att webbplatsen inte fungerar korrekt och att det finns innehåll som du inte kan komma åt.

DATABEHANDLARE
För att kunna erbjuda den bästa servicen använder vi följande databehandlare.

Google Ltd.
Facebook Ltd.
Microsoft Ltd
Inmobile
E-mailplatform ApS

Dina uppgifter kommer att överföras och bearbetas av tredjepartsländer. Överföringen kommer att ske till amerikanska organisationer; Facebook Ltd, Google Ltd, Microsoft Ltd, Campaign Monitor, Mailchimp, Active Campaign.

EU-kommissionen har fastställt att organisationer i USA är ”säkra områden” om de har anslutit sig till EU. Privacy Shield-avtal.

Du kan bland annat få e-postmeddelanden, SMS eller push-notifikationer med innehåll om finansiella tjänster från:

AXO
Smartlånet
Nordisk Lån
L’EASY Minilån
Nordiclån
Modus Finans
Spargo Finans
AnnaFinans
PayMark
Nordiclån
Fokuslån

Dock kan du också få material från andra leverantörer.

Personuppgifter

Generellt

Personuppgifter är all slags information som i en eller annan utsträckning kan hänföras till dig. När du använder vår webbplats samlar vi in och behandlar ett antal sådana uppgifter. Detta sker till exempel genom allmän tillgång till innehåll, om du registrerar dig till vårt nyhetsbrev, deltar i tävlingar eller undersökningar, registrerar dig som användare eller abonnent, annan användning av tjänster eller gör inköp via webbplatsen.

Vi samlar vanligtvis in och behandlar följande slags information: ett unikt ID och teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plats och vilka sidor du klickar på (intressen). I den mån du uttryckligen samtycker till detta och själv anger informationen, behandlas: Namn, telefonnummer, e-postadress, adress och betalningsuppgifter. Vanligtvis kommer detta att vara i samband med att en inloggning skapas eller vid ett köp.

När du väljer att använda denna sida accepterar du integritetspolicyn. Härefter kallas Nord-kredit för ”vi”, ”vår” eller ”oss”

Vi använder följande uppgifter om dig

Namn
E-post
Geografisk plats
Teknisk information om din dator, surfplatta eller mobiltelefon
Browser Notification ID
IP-adress
Cookies
Land

Annan cookie-data som kan innehålla personlig identifikation av dina uppgifter

Syftet med behandlingen av personuppgifter, se GDPR-artikel 6.1f:

Dina personuppgifter kommer att behandlas och användas för följande:

 • E-postkampanjer med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • SMS-meddelanden med låneerbjudanden eller nyheter om lån
 • Webbläsarnotifikationer med lånerbjudanden eller lånenyheter

Vid behandling av dina personuppgifter erhålls alltid ditt samtycke till oss innan insamlingen och behandlingen av dina personuppgifter börjar. Dina personuppgifter samlas in av oss och behandlas för relevanta och specifika ändamål. Vi samlar in och behandlar endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Dina personuppgifter kommer inte att lämnas ut av oss utan ditt samtycke.

Dina personuppgifter kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta för ändamålet. Dessutom är behandlingen av dina personuppgifter enl. GDPR-artikel 6.1.a och b med korrekt och aktuell personlig information.

Syfte

 1. Ditt samtycke erhålls alltid av oss innan dina personuppgifter behandlas för specifika och relevanta ändamål. Det samtycke du ger är grunden för den behandling som vi utför av dina personuppgifter, såvida vi inte har någon annan rättslig grund för att behandla personuppgifterna annorlunda. Det samtycke du ger oss är alltid frivilligt och du har alltid möjlighet att återkalla ditt samtycke.
 1. De personuppgifter som samlas in av oss kommer endast att användas för specifika och relevanta ändamål. Personlig information som vi samlar in, lagrar och behandlar är endast till för specifika och relevanta ändamål. Dessa är vanliga personuppgifter som samlas in, lagras och behandlas.
 1. De personuppgifter vi behandlar är endast relevanta och nödvändiga personuppgifter. Vi behandlar endast dina personuppgifter för legitima ändamål. När vi samlar in, lagrar och behandlar dina personuppgifter har vi möjlighet att identifiera dig och visa kampanjer eller annonser som är relevanta för dig. Detta innebär att vi kan tillhandahålla den begärda tjänsten. Dina personuppgifter kommer att behandlas i den utsträckning som är relevant för efterlevnaden av tillämplig lag. Dessutom minimerar vi behandlingen av dina personuppgifter när det kommer till missbruk av dessa.
 1. Din personliga information kommer inte att avslöjas av oss utan ditt medgivande. Vi kommer endast att lämna ut din personliga information till våra partners. Detta används för marknadsföring som du har gett ditt samtycke till. Du kan när som helst välja att invända mot utlämnandet av dina personuppgifter. Om myndigheterna kontaktar oss har vi rätt att lämna ut dina personuppgifter utan ditt samtycke. Vi använder ett antal tredje parter för att lagra och bearbeta data. Dessa tredje parter lagrar och behandlar endast dina personuppgifter för vår räkning och får inte användas för eget bruk. Dessutom använder vi endast databehandlare inom EU eller i länder som kan ge tillräckligt skydd av dina personuppgifter. Vi förbehåller oss dock rätten att använda databehandlare utanför EU/EES som kan hjälpa vårt företag. Detta kommer dock endast att ske i enlighet med tillämpliga regler för överföring av personuppgifter enligt lag. Om du vill har du möjlighet att läsa mer om det här: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?qid=1401799946706&uri=CELEX:32010D0087
 2. Dina personuppgifter kommer att uppdateras eller raderas när de inte längre är relevanta för ändamålet. Vi kontrollerar därför att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade korrekt. Om det är så att dina personuppgifter är felaktiga kommer de att raderas omedelbart. Denna tjänst vi tillhandahåller kräver därför att dina personuppgifter är korrekta. I samband med detta ber vi dig att tillhandahålla rätta personuppgifter. Det är därför också viktigt att du gör oss medvetna om eventuella ändringar av dina personuppgifter så att vi kan ge dig den bästa servicen. Dina personuppgifter kommer att lagras av oss under den tid som lagen tillåter. De kommer att raderas av oss när de inte längre är relevanta. Om du har samtyckt till att vi kan marknadsföra finansiella tjänster till dig via e-post, sms och webbläsarbaserade meddelanden kommer vi att be dig vart tredje år att förnya ditt samtycke om du inte har varit aktiv på din profil under dessa 3 år.
 3. Du ansvarar för att de personuppgifter du har angett på vår webbplats är korrekta och aktuella. Uppdateringar gör du själv eller genom att kontakta oss. Vi kommer då att uppdatera din information så att den är korrekt om du har bett oss att göra det.

Säkerhet

Din personliga information kommer att vara skyddad hos oss. Vi lagrar inte dina personuppgifter på våra egna servrar utan använder oss av våra samarbetspartners, som du kan läsa om under DATABEHANDLARE. Om du vill läsa om deras GDPR och integritetspolicy kan du göra detta på deras webbplatser. Men vi kan också hjälpa dig om du har några frågor.

Dina uppgifter kommer alltid att vara skyddade hos oss eftersom vi, för din säkerhet, har vidtagit tekniska åtgärder för att förhindra att dina personuppgifter, som är i vårt förvar, av misstag eller olagligt blir raderade, förlorade, skadade, avslöjade eller kommer till känna av obehöriga personer, missbrukade eller behandlas i strid med gällande lagstiftning.

Dina rättigheter:

Om du behöver använda dig av dina rättigheter enligt nedan, vänligen kontakta oss via vår kontaktinformation. Du hittar denna information högst upp i sekretesspolicyn.

 1. Rätten till tillgång av dina personuppgifter: Du har rätt att få tillgång till de personuppgifter vi har. Denna insikt får dock inte strida mot andra rättigheter eller friheter. Dessutom har du alltid rätt att få den personliga information som du har skickat in.
 2. Rätten att korrigera dina personuppgifter: Du har rätt att korrigera dina personuppgifter om de inte är sanna eller om du har lämnat ut felaktiga uppgifter. I vissa fall kan vi dock inte radera eller korrigera din information eftersom vi är skyldiga enligt lagen att lagra din information.
 3. Rätten att radera data: I särskilda fall har du rätt att radera de uppgifter vi sparar om dig innan den allmänna tidsbegränsningen för radering inträffar.
 4. Rätten att sätta restriktioner eller begränsningar på behandlingen av dina uppgifter. I vissa fall har du rätt att få restriktioner eller begränsningar på behandlingen av uppgifterna. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter och att få detta begränsat. Du har rätt att motsätta dig behandlingen av dina personuppgifter för direkt marknadsföring.
 1. Rätt att överföra data. När vår behandling av dina personuppgifter baseras på samtycke eller ett avtal och behandlingen sker automatiskt, är dataöverföringen din rättighet. Denna rätt innebär att du har rätt att få dina personuppgifter skickade till dig i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format, som du har rätt att överföra till en annan tjänsteleverantör.
 2. Rätt till invändning: I vissa fall har du möjlighet att invända mot vår juridiska process av dina personuppgifter. Om du anser att din personliga information används i strid med gällande lag eller det samtycke som du har gett oss, kommer du att ha möjlighet att invända mot oss. Du kan göra detta via vår kontaktinformation. Om du väljer detta kommer det att resultera i att dina personuppgifter inte används för detta ändamål. Du kan alltid kontakta oss om du vill begränsa eller stoppa delar av eller alla dina personuppgifter.
 3. Rätten att återkalla ditt samtycke. Eftersom du har gett oss ditt samtycke har du alltid möjlighet att återkalla detta igen. Så snart du har återkallat ditt samtycke kommer behandlingen av dina personuppgifter att upphöra och du kommer inte längre att få marknadsföring om finansiella produkter från oss.

Klagomål

Om du vill klaga på behandlingen av dina personuppgifter har du rätt att klaga till Datainspektionen.

E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
https://www.datainspektionen.se/
Datainspektionen
Box 8114
104 20 Stockholm